Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda “Büyük Aşklar Adana’da Başlar” adıyla organize edilen şiir gecesinde “Aşk Şiirlerinin Prensi” diye anılan Ahmet Selçuk İlkan şiirleri ve şarkılarıyla hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Adanalı olması dolayısıyla Ahmet Selçuk İlkan ile her zaman gurur duyduklarını söyleyen Zihni Aldırmaz, “Ancak sanatçının memleketi olmaz ülkesi olur, ülkesi olmaz dünyası olur. Bu sanatçımız yazdıklarıyla tüm sanatçılara ilham vermiştir. Biz sanatçılarımıza büyük önem veriyoruz. 3.5 yılda 19 bulvar açtık, 48 köprü yaptık. Sanatçılarımızın isimlerini buralarda yaşatacağız” dedi.

Ahmet Selçuk İlkan da, şehir şehir Anadolu’yu gezdiğini, hatta dünyanın birçok ülkesine gidip şiir geceleri yaptığını anlattı.

Ancak memleketi Adana’da bu etkinliği yapmamış olmanın burukluğunu her zaman hissettiğini kaydeden İlkan, “Bunu İzmir’deki görüşmemizde Sayın Başkan’a ilettiğimde kendisi Sevgililer Günü için Adana’ya davet etti. ‘Sevgililer Günü’nde buluşacağız’ dedi. Şimdi buradayım. Sayın Başkan sözünü tuttu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından da şiir ve şarkılarda devam eden güzel gece sonunda hayranları Ahmet Selçuk İlkan’ı dakikalarca ayakta alkışladı.