Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı okuma salonlarında Ebru Sanatı eğitmenliği yapan Tülin Kayhan, 2. kişisel sergisini 20 Nisan 2017 Perşembe günü saat 18:00’da 75.Yıl Sanat Galerisi’nde açacak.

Kayhan’ın ‘‘Mistik Yolculuğum’’ adını taşıyan sergisinde 150 eser sanatseverlerin beğenisine sunulacak. “Çiçekli Ebru, Akkase Ebru, Kumlu Ebru, Mumlu Ebru, Rölyefli Ebru, Resimli Ebru olmak üzere 6 kategorideki eserler sanatseverlerle buluşacak.

BİLİNEN ES ESKİ TÜRK SANATI

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya her zaman destek olduklarının altını çizen Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı bürokratları, sergiyle ilgili şunları söyledi: “Bilinen en eski Türk sanatlarından ebruyu, Adanalı hemşehrilerimize sevdirip, bu alanda kurs almalarını sağladık. Okuma salonlarımızda yüzlerce vatandaşımız ebru sanatı kursu alarak, hem boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendiriyor, hem de bilinen en eski Türk sanatlarından birini yaşatıyor. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz desteği sahiplenmeleri ve ebru sanatının güzelliklerini görmeleri için tüm Adanalı hemşehrilerimizi 20 Nisan Perşembe günü saat 18:00’da 75.Yıl Sanat Galerisi’ne bekliyoruz.”