Ressam Mahmut Çetiner bu yılki 2'nci resim sergisini Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu Fuayesinde açtı.

KARAOĞULU SANATIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI

Açılışa Seyhan Belediye Başkan Vekili Ertan Karaoğlu ve Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir'de katıldı. Yağlı boya resim sergisinin açılışını yapan Seyhan Belediyesi Başkan Vekili Ertan Karaoğlu Mustafa Kemal'in "Sanatsız Kalan Bir Toplumun Hayat Damarlarından Birisi Kopmuştur" sözüne atıfta bulunarak, sanata ve sanatçıya sahip çıkmalıyız, dedi...

 

ÇETİNER ZİYARETÇİLERİ KAPIDA KARŞILADI

Sergiye gelen ziyaretçileri kapıda karşılayan Mahmut Çetiner; lise yıllarında ilgi duymaya başladığı yağlı boya resim çalışmasını kendi olanaklarıyla geliştirdiğini , ilerleyen yıllarda "Halk Eğitim Merkezi" yağlı boya resim kurslarına katılarak çalışmalarını olgunlaştırdığını ifade etti.

 

SANATA VE SANATÇIYLA DESTEK SÖZÜ

Sergilenen eserleri çok beğendiğini ifade eden Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Özdemir, Belediye olarak her zaman sanat ve sanatçının yanında olacaklarını söyledi. Özdemir "Biz Seyhan Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacağız. Onlar, bakıp da göremediğimiz görüp de anlayamadığımız bir çok olguyu tullere yansıtan değerlerdir. Bir toplumu ayakta tutan, kültürlerini yaşatan ve gelecek nesillere yansıtan sanat ve sanatçılardır. Sayın Mahmut Çetiner'i başarılı çalışmalarından dolayı kutlarım" ifadelerini kullandı.

 

Açılışa katılan çok sayıda davetlinin ,yağlı boya eserleri dikkat ve beğeni  ile izlediği görüldü. Bu yıl ikinci sergisini düzenleyen Mamut Çetiner'in eserleri Cumartesi günü  mesai bitimine kadar sergilenecek.