Şaziye Yılmaz’ın sunduğu Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC)  Türk Halk Müziği (THM) Korusu’nun konseri, Seyhan Belediyesi Kültür Müdürlüğü evsahipliğinde Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.


Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Türk Halk Müziği Korusu’nun Sazlarda; Murat Dönertaş, Ahmet Topraksuyu, Ayşe Coşar, Erhan Balsoy ve levent Tutak, Bendirde; Şemsettin Özdağ, Gitarda; Batu Kore, Ritimde; Yusuf İncefikir ve Emin Erortak, Neyde; Ferhan Gültekin, Kemanda; Barbaros Elkan, Udi Yaşar Delice ve Kaşıkta; Melahat Ateş’ten oluşan saz heyeti, Şef Murat Kozan yönetiminde, seçme eserlerden oluşan türkülerle, izleyenlere kimi zaman hüzünlü, kimi zaman coşkulu anlar yaşattı. 

Neslihan Karabıyık,Müjgan Şendal,Melek Kınalı,Ayseri Binöz,Hediye Emre,Cesim Özsipahi,Serap Ercan,Meral Buyruk,Merih Boğa,Seçkin Güner,Sevim Kılıç,Deniz Şimşek,Nuriye Günay,Tülay Yılmazgil,Gülay Yıldırım,Sevgül Elkan,Zeynep Onuk,Gülcan Gerdan,Gülşen Batmaz,Duygu Bingül,Güngör Kılınç,Zeliş Kısa,Yeliz Kısa,Nergiz Nisanoğlu,Gamze Kalik,Nurgün İnce,Ceyhun İpteş,Hasan Edebali Saygılı,Samet Sözütok,Kadir Öcal,Necati Angın,Fevzi Özyüksel,İbrahim Erdoğan,Ahmet Oğur ve Semir Yalçın’dan oluşan koro; Asker Oldum Vatana,Harman Yeli Sürseler,Bağa Girdim Kiraza,Cumbullu,Karakolda Doğru Söyler gibi ölümsüz eserlerle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı. Konserde son olarak İzmir Marşı seslendirildi. Marş söylenirken izleyiciler büyük coşkuyla koroya eşlik ettiler. 


Konser sonrası bir konuşma yapan ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, “ Biz sosyal sorumluluk projeleriyle birlikte, kültür ve sanata önem veriyoruz. Hem Türk Sanat Müziği hem de Türk Halk Müziği koromuz bu anlamda sadece bizlere değil, yeri geldiğinde huzur evinde, hastanelerde, belediyelerin çeşitli organizasyonlarında, Mehmetçik Vakfının etkinliklerinde de konserler veriyor. Sanata ve sanatçıya verdiğimiz önemin yanı sıra sosyal aktivitelerle sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Bugün burada koromuza, saz heyetine, Şefimiz Murat Kozan’a ve konserimizi dinlemeye gelen siz değerli izleyicilerimize canı gönülden teşekkür ediyorum.” Dedi.