Çok sesli müzik çalışmaları çerçevesinde ortaya çıkan ve 6 yıl önce Adana’da çalışmalarına başlayan Çokfonik Korosu'nun Okul Koroları Şenliği bu yıl 10 Mart tarihinde gerçekleştirilecek. Son 5 yıldır çalışmaları “Adana Çokfonik Müzik Derneği” adıyla ve Şef Anıl Aydın yönetiminde sürdüren Çokfonik, kurulduğu günden bugüne Adana’yı İstanbul’dan İzmir’e, Ankara’dan Kıbrıs’a uzanan pek çok ulusal ve uluslararası festival ve konserde temsil etti ve tanıtımında aktif rol aldı.

GELİŞİMLER ÖZELLİKLERİ DESTEKLİYOR

Çokfonik, çok sesli müziği yaygınlaştırmanın yanı sıra, koro kültürünü yediden yetmişe  tanıtmak ve müziğe yeni gönüllüler kazandırmak amacıyla herkesin korosu olmayı hedefliyor. Bu amaçla özellikle küçük yaşlardaki çocukların bir koroda şarkı söylemesini çok önemseyen Çokfonik, bir çocuğun koroda kendine yer bulmasının işbirlikli çalışma, kendini ifade etme, disiplin, demokrasi bilinci gibi gelişimsel özelliklerini desteklemesiyle de ön plana çıkıyor.

İKİNCİ ÇOKFONİK ŞENLİĞİ 10 MART'TA

İlkini 2018 yılının Şubat ayında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu'nda gerçekleştirdiği Çokfonik Okul Koroları Şenliği’nde 182 öğrencinin sahneden yükselen sesini yüzlerce müzikseverin alkışlarıyla buluşturan dernek, konser öncesi koro şefleri ile Çokfonik'in şef ve koristleri ile toplantı ve atölyeler yaparak bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

Büyük beğeni ve heyecanla ile karşılanan şenliğin ikincisi de 10 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu yıl çok daha fazla öğrencinin ve daha fazla müzik öğretmeninin sahnede olması hedeflenen şenlik iki seanstan oluşacak.