Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen 26. Bahar Şenliği açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tümay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Şeref Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda fakülte ve yüksekokul yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
 
Şenlikler Atatürk Anıtı’na Çelenk Konulmasıyla Başladı.
Şenliğin açılışında Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından açılış konuşmasına geçildi.
 

Prof. Dr. Kibar; “Bilimle, Sanatla, Edebiyatla Dolu Pek Çok Etkinlik Planladık.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar her yıl olduğu gibi bu yıl da yine Mayıs ayı içinde geleneksel olarak düzenlenen ve beş̧ gün sürecek olan Bahar Şenliği’nde müzikle, sergilerle, söyleşilerle, sinemayla, konserle ve edebiyatla öğrencilerin yeniden buluşacağını söyledi.
Havaların ısınması ve ilkbaharın gelmesiyle birlikte üniversitelerin en eğlenceli dönemlerinden birinin bahar şenlikleri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kibar, “Biz de, Öğrenci Kulüplerimizle birlikte zengin bir içerikle hazırladığımız şenliğimizde siz öğrencilerimiz için tüm yılın yorgunluğunu atacağınız, doyasıya eğleneceğiniz, bilimle, sanatla, edebiyatla dolu, hafızanızda üniversitenize ait güzel anılar bırakacak pek çok etkinlik planladık.  Bu şenlik kapsamında birçok ünlü sanatçı ve müzik grubunun yansıra hukuktan eğitime, psikolojiden sanata kadar pek çok alanda tanınmış konuklar öğrencilerimizle bir araya gelerek, dönem sona ermeden ve final sınavları başlamadan önce üniversitemize bir canlılık, bir heyecan ve bir renk getirecektir.” dedi. 

"Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyoruz.”

Çukurova Üniversitesi’nin 44 yıldır ürettiği bilgi, verdiği hizmet ve yetiştirdiği mezunları ile Ülkemize büyük değerler kattığını belirten Rektör Prof. Dr. Kibar, ülkemizin 11. Üniversitesi olarak kurulan Çukurova Üniversitesi’nin bugün sadece bölgenin değil, Türkiye’nin de çok önemli bir üniversitesi konumuna geldiğini söyledi. Çukurova Üniversitesi’nin artık bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;
“Halen dünyanın 92 ülkesinden 1.700 uluslararası öğrencimiz bulunmaktadır. Üniversite hayatı, sadece eğitim aldığınız alanda değil, aynı zamanda entelektüel anlamda da kendinizi geliştirebileceğiniz bir dönemdir. Bu anlamda üniversitenizin size sunduğu imkânlardan en iyi şekilde faydalanmalısınız. Çukurova Üniversitesi olarak, öğrencilerimize bir yandan kaliteli bir eğitim verirken, bir yandan da elbette hayata hazırlanma konusunda girişimci ruhu olan, iletişim becerisi gelişmiş̧, sosyal ve çevre duyarlılığı olan ve hayata hazırlanan gençler olarak yetişmenizi arzu ediyoruz. Sonuç olarak, yıl boyu gösterdiğiniz gayret ve çabalarınızın bir kutlaması olarak düzenlediğimiz bahar şenlikleri, aynı zamanda sizlerin eğlenmesi, dinlenmesi ve şehirle bütünleşmenizi de amaçlamaktadır. Bu şenlik kapsamında gerçekleştireceğimiz çeşitli etkinlikler ve birbirinden güzel kültürel ve sanatsal faaliyetlerin, siz sevgili öğrencilerimiz arasında üniversite hayatında ve sonrasında birlik ve beraberlik ruhu sağlayacağına ve çok güçlü bağlar oluşturacağına inanmaktayım.”
 
Rektör Prof. Dr. Kibar’ın açılış konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi Halk Dansları ve Modern Dans Toplulukları oyunlarını sahneledi. Şenlikler Açık Hava Amfisi yanındaki yeşil alanda 5 gün boyunca devam edecek.