Çukurova Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı ile Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen 27. Bahar Şenliği açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halil Elekcioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel ve Prof. Dr. Şeref Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda fakülte ile yüksekokul yöneticileri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Şenlikler Atatürk Anıtı’na Çelenk Konulmasıyla Başladı

Şenliğin açılışında Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasının ardından bahar şenliği kortejine geçildi. Rektörlük önünden başlayan bahar şenliği korteji şenlik alanında sona erdi.

Prof. Dr. Kibar; “Bilimle, Sanatla, Edebiyatla Dolu Pek Çok Etkinlik Planladık.”

Şenlik alanındaki tören Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın açılış konuşmasıyla başladı. Prof. Dr. Kibar geleneksel olarak düzenlenen 27. Bahar Şenliği’nde müzik, söyleşiler, atölye çalışmaları, tiyatro gösterileri, konserler, sportif aktiviteler ile kültür, sanat ve spor dolu üç gün yaşanacağını ifade etti.

Havaların ısınması ve ilkbaharın gelmesiyle birlikte üniversitelerin en eğlenceli dönemlerinden birinin bahar şenlikleri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kibar, “Biz de, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımızın koordinasyonunda Kültür Müdürlüğümüz, öğrenci kulüplerimiz ve Spor Müdürlüğümüzün katkılarıyla hazırladığımız zengin içerikli şenliğimizi siz öğrencilerimiz için tüm yılın yorgunluğunu atacağınız, doyasıya eğleneceğiniz, eğlenirken kendinizi geliştireceğiniz, hafızanızda üniversitenize ait güzel anılar bırakacak bir etkinlik olarak planladık.  Bu şenlik kapsamında alanında yetkin akademisyen ve yazarları, ünlü sanatçıları Üniversitemize davet ettik ve böylece girişimcilikten eğitime, psikolojiden sanata kadar birçok konuğumuz siz öğrencilerimizle biraraya gelecek. Bunun yanısıra 40 öğrenci kulübümüzden 500 öğrencimizin organizasyonuna destek verdiği aktiviteler ile bir eğitim / öğretim dönemi sona ermeden üniversitemize daha bir canlılık, bir heyecan ve bir renk getirilecektir.” şeklinde konuştu.

“Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyoruz.”

Çukurova Üniversitesi’nin 46 yıldır ürettiği bilgi, verdiği hizmet ve yetiştirdiği mezunları ile Ülkemize büyük değerler kattığını belirten Rektör Prof. Dr. Kibar, Ülkemizin 11. Üniversitesi olarak kurulan Çukurova Üniversitesi’nin bugün sadece bölgenin değil, Türkiye’nin de çok önemli bir üniversitesi konumuna geldiğini söyledi. Çukurova Üniversitesi’nin artık bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Üniversitemiz, Yükseköğretim Kurulu’nun "Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Projesi" kapsamında ülkemizin ilk 15 üniversitesi arasına girmiş ve aynı zamanda uluslararasılaşmada belirlenen pilot devlet üniversitelerinin de arasında olma başarısını göstermiştir.  Sizler böyle bir Üniversitenin öğrencileri olarak çok şanslısınız. Çünkü bu başarılarının yanında ülkemizin en güzel ve en büyük yerleşkelerinden birine sahip olan Üniversitemizde sizlere kaliteli bir eğitim verme çabası içindeyiz. Bunun için üniversitemizin altyapısıyla ilgili tüm eksikliklerini hızla tamamlayarak sizlerin eğitimi, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetleriniz için hizmetinize sunmuş bulunuyoruz. Gururla ifade etmeliyim ki, ülkemizin 11. Üniversitesi olarak kurulan Üniversitemiz bugün sadece bölgemizin değil ülkemizin de çok önemli bir üniversitesi konumuna gelmiştir. Artık bir Dünya Üniversitesi olma yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedir.”

Etkinlikler Üç Gün Boyunca Devam Edecek

Rektör Prof. Dr. Kibar’ın açılış konuşmasının ardından Çukurova Üniversitesi öğrencileri dans gösterisi, yer akrobasi cimnastik gösterisi, halk oyunları gösterisi ve Grafik Bölümü öğrencilerinin graffiti performansı sahneledi. Şenlikler Açık Hava Amfisi yanındaki yeşil alanda 3 gün boyunca devam edecek.