Binlerce ülkücü’nün katıldığı konsere, Çukurova üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Uzunlular ve yönetiminin de katıldığı konserde coşkulu anlar, konser sonuna kadar hiç bitmedi.

 

Ülkü Ocakları Adana İl Başkanı Yunus uzunlular göreve ilk atandığı gün Adana’da öğrenci ordusu kuracağını söylemişti. Bunun üzerine yaklaşan Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanlığı seçimleriyle Ülkü Ocakları Adana Teşkilatı yakından  ilgilenerek konsey başkanlığını Ülkü Ocaklarına mensup, Hasan Mert sarıkaya kazanmıştı. Bu Başarının ardından Yunus Uzunlular Çukurova Üniversitesi’nde okuyan gençlere yönelik bir konser tertip edilmesinin talimatını verdi. Her türlü engellemere ragmen Çukurova Üniversitesi Öğrenci Konsey Başkanı Hasan Mert Sarıkaya Üniversite idaresinden gerekli izinleri almayı başardı. Tüm bu aşamalardan sonra, Çukurova Üniversitesi, tarihinde ilk defa ülkücü bir sanatçıya ev sahipliği yaptı.

Konser öncesi  Kongre Merkezi girişinde toplan ülkücülere kısa bir konuşma yapan Yunus Uzunlular, ‘’ arkadaşlar, göreve ilk geldiğimiz anda bir açıklama yapmıştık. Allah’ın izniyle Adana’da, Çukurova Üniversitesi’nde, Ortaöğretim’de öğrenci ordusu kuaracağımızı söylemiştik. Bugün burada görüyoruz ki Çukurova Üniversitesi emin ellerde. Şunu herkes iyi bilsinki bu üniversite 3-5 tane çapulcudan oluşmuyor. Ferman liderden geldikten sonra, bölümlerde, fakültelerde, üniversitelerde bizimdir.’’dedi. Toplu şekilde ülkücü yemini ettikten sonra ülkücüler, ‘’Ferman Başbuğun Fakülteler Bizimdir’’ sıloganı eşliğinde tarihi an için salona giriş yaptı.

 

Program, başta Mustafa Kemal Atatürk ve tüm Şehitlerin anısına saygı duruşu ve istiklal marşının ardından, bütün Şehitlerin aziz ruhları için okunan Kuran-ı  Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Çukurova üniversitesi Konsey başkanı Hasan Mert Sarıkaya, bütün zorluklara rağmen bu akşam, tüm gönüldaşlarıyla burada buluşmaktan onur duyduğunu belirtti.  Adana Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Uzunlular’a, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye ve burada bulunmalarında emeği geçen tüm öğrenci arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

 

Saatler 19:00’u gösterdiği anda sabırsızlıkla bekleyen ülkücüler Ali Kınık ile buluştu. Coşkunun ve heyacanın program sonuna kadar bitmediği konser, sorunsuz bir şekilde saat 21:30 da sona erdi.