Farklı etkinlik ve konserlerle şenliklerde öğrenciler tüm yılın yorgunluğunu eğlenerek atıyor. Yarışmalar, konserler ve dans gösterilerinin yanı sıra birbirinden farklı aktivitelerle şenlik alanında buluşan öğrenci, akademisyen ve idari personel Hüseyin Turan ve Pinhani gibi birçok sanatçıyla buluştu…

Kampüsün Her Yerinde Etkinlik Var

Çukurova Üniversitesi 24. Bahar Şenlikleri kapsamında kampüsün farklı alanlarında farklı etkinlikler gerçekleştirildi. Kütüphane önünde Dualton yani koşu ve bisiklet yarışı yapılırken şenlik alanında Fotoğraf Kulübü hatıra fotoğrafı çekimi yaptı. Kültür Müdürlüğü cep sinemasında ise film gösterimleri devam ederken Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı şenlik alanında konser verdi.

Arkeoloji Kulübü Konferans Düzenledi

Şenlik kapsamında bir başka etkinlik ise Arkeoloji Kulübü tarafından gerçekleştirildi. Akif Kansu Konferans Salonu’nda bir araya gelen öğrenci ve akademisyenler, Yrd. Doç. Dr. Semih Güneri’nin “Türk Altay Kuramı, Yeni Arkeolojik Belgeler Işığında Avrasya’da Türklerin Kültür Kökenleri”konferansını dinledi.

Öğrenciler Konserlerle Coştu

Devlet Konservatuvarı Yaylı Çalgılar Ana Sanat Dalı Öğretim Görevlisi Marina Babayeva’nın öğrencileri de Mithat Özsan Amfisi’nde keman konseri verdi. Şenlik alanında ise bir başka konser dizisi vardı. Güzel Sanatlar Bölümü Türk Halk, Türk Sanat müziği, gitar ve şan konseri verdi.

Bunun yanı sıra şenlik alanında “Grup Vals The Band”, “Grup Casette”, “Grup Lodos”, “Grup Kabare Mızıkası” sahne alarak öğrencileri coşturdu. Sakıp Sabancı Spor ve Sergi Sarayı’nda Dans topluluğu tarafından dans yarışması gerçekleştirilirken, Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Bölümü Tiyatro Oyunculuk Ana Sanat Dalı ise “Lüküs Hayat” isimli oyunla perde dedi.

Ünlü Sanatçılar Çukurova Üniversitesi Şenliklerindeydi

Amfi Tiyatroda ise Kültür Müdürlüğü Halk Oyunları ekibinin farklı koreografilerle sergilediği oyun izleyenlerden büyük alkış aldı.

Halk oyunlarının ardından Sanatçı Hüseyin Turan türküleriyle dinleyenleri mest etti. Grup Pandora Amfi Tiyatroda sahne alırken, gençlerin beğeni ile dinlediği Pinhani de gençleri ve kendini genç hissedenleri şarkılarıyla coşturdu.