Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları, Alman yazar David Gieselmann’ın gerilim-komedi türündeki oyunu “Bay Kolpert” ile sezona Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. İnsan olma değerlerini kaybetme üzerine kurgulanan oyunda heyecan ve gerilim kara komediyle harmanlanarak sahneye taşındı. Adana’da ilk kez sahnelenen oyunu Adana Devlet Tiyatrosu’ndan sanatçı Murat Aslan yönetti; Salih Akbalı, Dilek Kont, Mehmet Avcı, Burak Zerayalp, Ahmet Eldek ve Zeynep Ak sahne performanslarıyla ayakta alkışlandılar.

“BU KADAR GÜZELİNİ BEKLEMİYORDUM”

Ciddi bir ezber ve güçlü bir efor gerektiren tek perdelik ‘Bay Kolpert’i sahneleyen Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den de övgü aldılar. Oyunun ardından oyunculara ve tiyatro ekibine çiçek veren ve halkı birlikte selamlayan Başkan Çetin, “Doğrusunu söylemem gerekirse bu kadar güzelini beklemiyordum” diyerek övgülerini paylaştı. “Çukurova’nın kültür-sanat ve festivaller kenti olacağını boşuna söylemedik” diyen Çetin’in sözleri alkışlarla kesildi:

“HER PERŞEMBE ORHAN KEMAL’DEYİZ”

“Çukurova’yı kültür-sanat, festival ve spor kenti yapacağız. Bugüne kadarki etkinliklerimiz de bu sözümüzü tuttuğumuzu gösteriyor. Biz her perşembe Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde tiyatro izliyor olacağız. Sadece Çukurovalılar değil, Adana’nın her köşesinden gelecek tüm hemşehrilerimize yüreğimiz gibi sahnemiz de açık. Üstelik hiçbir ücret ödemeyeceksiniz.” Çetin, konuşmasının ardından oyuncularla el ele tutuşarak izleyicilere ‘tiyatro selamı’ verdi. Sahneye, oyunda emeği geçen tüm ekibin çağrılması da alkışlarla karşılandı.