Çukurova Belediyesi eğitmenleri diksiyon, oyunculuk ve drama ana sanat dallarında eğitimler vermek üzere, kapsamlı bir program hazırladı. 3 ayrı yaş kategorisine hitap edecek kurslara 17 Kasım 2017’ye kadar başvurular devam edecek.

OYUNCU OLACAKLAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Çukurova Belediyesi Tiyatrosu uzman eğitmenleri tarafından Orhan Kemal Kültür Merkezi ile Ercan Çetin Doğal Park 1 Amfi Tiyatro’daki kurslar hafta sonu verilecek. Kursiyerlere güzel, etkili ve doğru konuşma, beden dili, fonetik, konsantrasyon, diyafram tekniği, doğru nefes alma, sesi iyi kullanma, hitabet, konuşma teknikleri, tonlama, vurgulama konularında uygulamalı beceriler kazandırılacak.

TEMEL OYUNCULUK DERSLERİ VERİLECEK

Kurslar 7-12, 13-17 ve 18-45 yaş aralığındaki üç kesime verilecek. Temel oyunculuk, rol çalışmaları, sahne uygulamaları, beden dili, karakter yaratma, canlandırma, doğaçlama, jest ve mimik çalışmaları ile çocuklara yönelik olarak yaratıcı drama, kendini doğru ifade edebilme, tiyatro teknikleri ve eğitici-yaratıcı drama teknikleri kazandırılacak. 15 Mayıs’a kadar tam 6 ay sürecek kurslar için Çukurova Belediyesi Tiyatro Müdürlüğüne başvuru yapılıyor.

YETENEKLİLER BİR OYUN SAHNELEYECEK

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Çukurova Belediyesi eğitmenlerinin hafta sonu vereceği kurslardan hiçbir ücret alınmadan düzenlendiğini belirterek, “Bu kursların sonunda yetenekli olduğu anlaşılan kursiyerler sezon sonu sergilenmek üzere bir tiyatro oyunu sahneleyecek. Tüm tiyatro ve sanatseverlerimizi kurslarımıza bekliyoruz” dedi