Çukurova’yı kültür, sanat ve festivaller kenti yapma konusunda adım adım ilerleyen Çukurova Belediyesi, oyunculuk, drama ve diksiyon dallarında ücretsiz olarak kurs olanağı da sağlıyor. Belediye bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu ekibi, drama, oyunculuk ve diksiyon eğitimi almak için başvuruda bulunan vatandaşlara altı hafta boyunca eğitim verecek. Başvuruların alınmaya başlandı. Kurslara katılmak isteyenler Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi ile Doğal Park Amfi Tiyatro’ya kayıt yaptırabilecekler.

 

 ÇUKUROVA SANATLA İÇ İÇE 1 İLÇE

 

Sanat ve kültürle iç içe bir Çukurova için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Göreve seçilmeden önce kamuoyuna ‘Çukurova’yı kültür-sanat şehri yapacağız’ diye net bir mesaj vermiştik. Seçildik ve hemen her hafta bir kültür sanat etkinliğine katkı yapmaya çalışıyor veya doğrudan o etkinliğin içinde yer alıyoruz. Çukurova kültür ve sanatla iç içe bir ilçe olacak. Kış, yaz, sonbahar, ilkbahar, tatil demeden 7’den 77’ye herkesi sanatla buluşturacağız. Yakında başka sürprizlerimiz de olacak” dedi. 

 

NE SINAV VAR NE DE ÜCRET 

 

Çukurova Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları tarafından verilecek eğitimde öğrenciler kursa yetenek sınavı yapılmadan alınacak. Kurslar yedi yaş ve üzeri drama, 17  yaş ve üstü oyunculuk ve diksiyon olmak üzere iki gruptan oluşacak. Kursiyerler, haftada dört gün günde üçer saat ders alacaklar. Dersler, Çukurova Belediyesi Kültür Merkezi ile Doğal Park Amfi Tiyatro’da verilecek. Belediye Şehir Tiyatrosu'nun deneyimli oyuncu kadrosunun vereceği kurslar kayıtların ardından başlayacak. Kursta başarılı olan kursiyerlere sertifika verilecek.