24 Mart Cuma günü saat 14. de Heredot Kültür Merkezinde “Bodrum Buluşması” adıyla yapılacak etkinliğe ilişkin, toplantıyı düzenleyen Bodrum Adanalılar Derneği Başkanı Gazeteci-Yazar Ayhan Ongun şunları söyledi.
“11 yıldır sivil bir insiyatif olarak bir avuç sanat gönüllüsünün çabalarıyla gerçekleştirilen Uluslar arası Çukurova Sanat Günlerinde her yıl farklı bir tema işlenmektedir. Bu yılın konusu da “sınır” olarak belirlendi. Yurtdışında da 4 merkezde yapılan etkinliklerden biri de ilk kez bu yıl Bodrum da yapılıyor. Biz etkinliğin konusunu “sınır ötesi yalnızlık” olarak belirledik.
Ülkemizi terk etmek zorunda kalmış siyasilerin çektikleri sıkıntılar ve yalnızlığın yanında ülkemizde bulunan mültecilerin içinde bulunduğu durum ve çocukların dramının anlatıldığı bir söyleşinin ve fotoğraf sunumunun ardından barış şarkılarının söyleneceği etkinlikte sınır tanımayan doğanın korunmasına yönelik de bir konuşmacı yer alıyor.
Mültecilerle Dayanışma Derneği, Bodrum İnsanca Yaşam Derneği, Bodrum yarımadası Kültür ve Çevre Koruma Derneği ve Bodrum belediyesinin katkılarıyla hazırlanan bu etkinliğe yüreği sınır tanımayan tüm Bodrumluları davet ediyoruz.
Sınır tanımayan savaşlara inat, sınırsız bir barıştan yana olan tüm barış dostlarını bu güzel etkinliğe bekliyoruz.