Soner Tire, 29 Mart – 10 Nisan tarihleri arasında Adanalı sanatseverlerin izlenimine açık kalan sergide bilim, sanat ve teknolojinin gelişim hızı içerisinde; kültürel değişim ve dönüşümü, dijital resim olgusuyla kendine özgü bir dille sanat nesnesine dönüştürerek, yeni bir sanatsal farkındalık kültürünü, ele aldığı kavramlarla irdeledi.

Korart Sanat Galerisi’nin kültür ve sanata katkının yanı sıra Adana’nın sesini bu alanda Türkiye’ye ve uluslar arası boyuta taşımaya gayret gösterdiğini vurgulayan Koordinatör Rahime Korkut, tüm sanatçılara ve sanatseverlere azami ölçüde kültür-sanat hizmeti sunmaya çalıştıklarını kayetti.

SONER TİRE KİMDİR?

1969 Ankara doğumlu olan Soner Tire, ( B.R.H.D.) Birleşmiş Ressamlar Ve Heykeltraşlar Derneği -Ankara  üyesi olup, ulusal ve uluslararası iki sanat  ödülü bulunmaktadır.  Bienal, Çalıştay, Ulusal ve Uluslararası birçok sanat etkinliklerine ve sanatsal jüri üyeliklerine katılmıştır.

 “Sanatçıların sosyo-kültürel yaşama biçimleri; gündelik hayata ilişkin algı ve kavramlarını, nasıl bir  duyarlılıkla ele aldıklarının göstergeleriyle, karşımızda sanatsal bir üretim biçimi olan sanat çalışmalarıyla olgunlaşır ve yaşarlar. Bilişim ve iletişim çağında, teknolojinin kimi zaman olumsuz kullanım biçimine yönelik düşünme biçimleri, yaşantımıza ilişkin kimi değerlerimizi ya ortadan kaldırmaya yöneliktir ya da tehdit eder. Olumlu kullanımında ise, yaşanılan doğanın kendisine zarar vermeden insansal yaşama yeteneği ve değeri içinde bir hizmetkar konumuna dönüşerek, uygar yaşama biçiminin bilinçle dönüştürülmüş bir parçası oluverir. 1960 sonrası gelişen çağdaş sanat uygulamalarıyla birlikte, dijital sanat da bilgisayar teknolojisiyle dijital görüntülerin dijital resim anlayışına dönüştürülüp kullanılmasıyla, kendine özgü görsel bir dil, sanatsal plastik bir dil özelliği oluşturmuştur.