El değmemiş güzellikleri ve göz alabildiğine uzanan kumsalları ile  Türkiye’nin en büyük kuş cennetlerinden biri ve sulak alanları bulunan Karataş , gün geçtikçe fotoğraf tutkunlarının ilgisini daha fazla çekiyor  .

Adana çevresinde bir çok çift  düğün öncesi ve sonrası dış mekan çekimleri için Karataş’ı tercih ederken, doğal güzellikler görenlerde iz bırakmakta .Karataş ;  fotoğraf tutkunları için  ,  Akyatan kuş cenneti ,harbiş kumsalında gün batımı , Magarsus antik kenti amfi tiyatrosu,tarım, liman , balıkçı tekneleri ve akla gelebilecek bütün doğal güzellikleri ile fotoğraf meraklılarına değişik seçenekler sunmakta .


Yılda ortalama 300 bin kuş göçü alan Karataş’ta bulunan lagünlerde konaklayan , değişik kuş türleri  ve koruma altındaki bir çok canlı ,  fotoğraf tutkunları için modellik yapmakta. Harbiş kumsalında gün batımı yeni evlenen çiftlerin en çok kullandığı alan olurken,  balıkçı barınağı ve balıkçı tekneleri ile doğa ve kuş fotoğrafçılarının özellikle tercih ettiği  Akyatan  Lagünü ve kuş cenneti , Tuzla lagünü ,Ağyatan lagünleri fotoğraf tutkunlarının vaz geçilmez durakları haline geldi .


Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal  “turizm ile gelişmekte olan ilçemizin doğal güzelliklerinden herkesin faydalanabileceğini belirtirken , vatandaşlarımızı  Karataş’ın doğal güzellikleri görmeye ve keşfetmeye davet ediyorum” dedi.