Birçok ülkeye gidip, geldiğini ancak Küba’nın kendisini çok etkilediğini söyleyen Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, yaptığı sunumda şunları söyledi; “Havana'ya ilk indiğimde Küba'nın 1960'lardan kalan yapısı bana çok ilginç geldi. Bu yüzden fotoğraflarımı bugüne kadar yapılanların aksine Siyah-Beyaz olarak yaptım. Küba halkının belkide çoğunun evinde çamaşır makinası, bulaşık makinası yoktu. Arabaları 1960 model Amerikan arabaları olmasına rağmen Küba halkı mutlu bir halk. Ve herkes  eşit bir şekilde sağlık ve eğitim alıyor” dedi.

Doç. Dr. Ökten, ABD'nin 6000 Dolar, Avrupa ülkelerinin 3000 Euro'ya kişi başına yıllık sağlık harcaması yaptığını, Küba'nın ise bunu sadece 300 Dolara mal ettiğini belirterek, yaşam süresi, çocuk ölüm oranı, anne ölüm oranı, kronik hastalıklar açısından ABD'den daha iyi olduklarını, akciğer kanserine karşı aşı geliştirdiklerini belirterek, eğitimde ise okuma yazma oranının %99 olduğunu, herkesin istediği okula ücretsiz ve sınavsız girdiğini belirtti.

Küba'nın hiç bir yerinde Fidel Castro'nun resminin  olmadığını, çünkü Castro'nun bunu yasakladığını, Küba halkının Che Guevera'ya hayran olduğunu söyledi.

Doç. Dr. Ökten, ayrıca daha önce çalışmış olduğu "Gökyüzünde Çalışanlar", "Cerrahhane" ve "Direne Direne Kazandılar" isimli fotoğraf gösterilerini de Mersinli fotoğraf severlerle paylaştı.

Gösteri sonunda Doç. Dr. Ökten, Tekin Ertuğ tarafından yazılan Işıkla  Resmedenler-8 (Ali İhsan Ökten-Yaşam, Söylem) kitabını imzaladı.