Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hilal, akademisyenler ve hekimlerin katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını yapan ATO YK Üyesi Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, ‘İçimizden Biri’ etkinliğini Çukurova Üniversitesi’nde okuyup uzmanlığı almış ya da Çukurova Bölgesi’nde hekimliğin dışında farklı (Sanat, fotoğraf, sinema, müzik, yazar, edebiyat, felsefi alanlar vb.) alanlarda faaliyet gösteren meslektaşlarından seçtiklerini söyledi.

“TIP, ASLINDA SANATTIR”

Amaçlarının hekimleri sadece mesleki değil, tıp’ın aslında bir sanat olduğunu, sanatın içinden yorumlanarak çıktığını, temelinin çok daha eskiye dayandığını anlatmak ve vurgulamak olduğunu belirten Doç. Dr. Ökten, espirili bir dille “Tıp Fakültelerinden her şey çıkar, arada sırada doktor da çıkar.” dedi. Doç. Dr. Ökten, Dr. S. Haluk Uygur’un kendisini sürekli geliştiren, değiştiren ve kendilerine çok şey öğreten bir kişiliği olduğunu ifade ederek Adana’yı ilgilendiren bir çok eser kazandırdığını söyledi. Dr. S. Haluk Uygur’un tüm çalışmalarının ‘Adana’dan Türkiye’ye, Türkiye’den evrensele’ sloganıyla yaptığını belirtti.

KİTABINI İMZALADI

Puduhepa Bilim ve Sanat Onur Ödülü, Şinasi Barutçu Kupası, Seyhan Rotary ve Adana Rotary Kulüplerinin verdiği meslek hizmet ve onur ödülleri ve geçen yıl verilen Çukurova sanat ödülü gibi onlarca ödüle layık görülen Dr. S. Haluk Uygur, ‘İçimizden Biri’ etkinliğinde  “Mona Lisa niye güzel? Tıp Fakültesinden ne çıkar? konularında katılımcıları bilgilendirdi. Sanatın ve tıbbın sorgulayıcı yapısı nedeniyle ayrılmaz bir bütün olduğunu bu nedenle tıp  ve sanatın, hekim ve sanatçının aynı düzlemde iç içe geçtiğini belirtti.

Konuşmasının bitiminde üç ayrı fotoğraf gösterisi sunan Dr. S. Haluk Uygur, "Sanatın Aktüel Tarihi" isimli kitabını tanıtarak imzaladı.