15 Nisan Cuma günü kapılarını ziyaretçilerine açacak olan sergiye; Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Güzel Sanatlar Galerisi ev sahipliği yapacak. 22 Nisan’a kadar sürecek olan sergide şu sanatçıların eserleri yer alacak; “Mahbube Akar, Nazan Akpınar, Güngör Arıbal, Ayşegül Bayraktar, Fehmi Bildik, Gülhan, Özlem Kalkan Erenus, Salime Kaman, Verjin Şabcı, Feryal Taneri, Sibel Tetik, İrma Tuğlacı, Aynur Yıldırım ve Nurseren Yurtman.”

107 YILLIK BİR ÇINAR

Söz konusu sanatçılar arasında yer alan Salime Kaman, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni (ÇGC) ziyaret ederek, ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir’i etkinliklerine davet etti. Burada konuşan Kaman, 1909 yılında ‘Osmanlı Ressamlar Cemiyeti’ adı altında kurulan ve yüzyılı aşkın bir süredir etkinliğini sürdüren; ‘Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği’nin, Türkiye’nin en eski ve köklü sanat kurumlarından biri olduğunu dile getirdi.

RESME SAHİP ÇIKIYORUZ

Kaman, “Dernek olarak, Türk sanat tarihinin gelişimi içinde sahip olduğu saygın konumun getirdiği sorumluluk bilinci, güncel yorumlarıyla da geleneksel Türk resmine sahip çıkarken; aynı zamanda plastik sanatlar alanındaki çağdaş yaklaşımları da destekliyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi sanatsal etkinliklerin yoğun olarak gerçekleştirildiği merkezlerin yanı sıra Anadolu’nun farklı kentlerinde de sergiler düzenliyoruz” dedi.

FARKLI TEKNİKLERDE YAPITLAR

Plastik sanatlar kültürünün yaygınlaşmasının, öncelikli hedefleri arasında yer aldığını dile getiren Salime Kaman, ‘Dünya Sanat Günü Sergisi’ni de 15-22 Nisan tarihleri arasında Adana’da gerçekleştireceklerini açıkladı. Sergide; 14 sanatçının farklı tekniklerdeki yapıtlarının meraklısının beğenisine sunulacağını anlatan Kaman, “Bu anlamlı etkinlikte siz gazeteci arkadaşlarımızı da yanımızda görmek istiyoruz” ifadesini kullandı.
SANATIN VE SANATÇININ YANINDAYIZ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir de, her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarının altını çizerek, “Türkiye’nin en eski ve köklü sanat kurumlarından biri olan; ‘Güzel Sanatlar Birliği Resim Derneği’nin çalışmalarını önemsiyoruz. Bu noktada da ÇGC olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız. Şimdiden sanatçılarımızı bu güzel çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.