Prof. Dr. Eroğlu’nun Ankara’daki evinde düzenlenen bağış töreninde, Prof. Dr. Hamza Eroğlu’nun yanında oğlu Özgür Eroğlu, Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Prof. Dr. Hamza Eroğlu’nun yeğeni Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu ve Adana BTÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Ahmet Karataş hazır bulundular.
1922 yılında, Adana’da doğan Hamza Eroğlu, Adana Erkek Lisesi’nden sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Doktorasını İsviçre’de yapan Prof. Dr. Hamza Eroğlu, 1957’de, 11. Dönem Adana milletvekili seçildi. 27 Mayıs 1960 ve 1980 İhtilali’nden sonra Anayasa Hazırlama Temsilciler Meclisi’nde Adana ve Ankara üyesi olarak görev yaptı.
Prof. Dr. Hamza Eroğlu, törende yaptığı konuşmada, bir Adanalı olarak, yetiştiği ve kişiliğinin oluşmasına önemli katkıları olan bu şehre vefasını, sembolik bile olsa bu yolla yerine getirmenin sevinci içinde olduğunu, büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy ise, bağışlanan kitaplarla ilgili olarak, bu nadir ve değerli koleksiyonu almaktan büyük bir mutluluk ve kıvanç duyduklarını, Prof. Dr. Hamza Eroğlu’nun bahşettiği eserlerin sadık bir koruyucusu ve hizmetkarı olacaklarını dile getirdi.
Hukuk, Atatürk ve Türk Devrim Tarihi üzerine 24 adet kitabı bulunan Prof. Dr. Hamza Eroğlu’na, bağışladığı kitaplara ilişkin teşekkür yazısı ve plaket takdim edildi.   
Adanalı ünlü Bilim Adamı Prof. Dr. Hamza Eroğlu tarafından bağışlanan kitaplar, Adana BTÜ Merkez Kütüphanesi içinde “Prof. Dr. Hamza Eroğlu Kitaplığı” ismiyle ayrı bir bölümde okurlarıyla buluşacak. “Prof. Dr. Hamza Eroğlu Bağışı” ibaresinin olduğu kaşe, her kitabın iç kapağına resmedilecek ve metal bir pano üzerinde, biyografisi ve bağışladığı kitaplara ilişkin işlenmiş bilgiler yer alacak