Festivaller şehri olan Adana’da felsefe içerikli bir kültür etkinliğini gelenekselleştirmeyi amaçlayan etkinlikte bu yıl, felsefenin edebiyatla olan ilişkileri ve bu bağlamda “aşk” teması ele alındı. "Felsefe, Edebiyat, Aşk" sloganıyla düzenlenen festival 5-6 Nisan 2018 tarihlerinde 75. Yıl Sanat Galerisi'nde gerçekleşti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı etkinliğe Adanalı felsefe ve edebiyatseverler yoğun ilgi gösterdi. Festival açılışında konuşan Adana Kent Konseyi Başkanı Ömer Güner Sazak; "Felsefe, cehaleti yenmemiz için, kendi kendine karar verebilen; şehrini, ülkesini, dünyayı ve kendini tanıyan bireyler yetiştirmemize yardımcı olacak, hoşgörüyü geliştirmemize katkıda bulunacaktır. Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlediğimiz Adana Felsefe Festivali, bu açıdan son derece önemli ve anlamlı bir etkinliktir." ifadelerini kullandı.

Ülkemizin önemli felsefeci ve edebiyatçılarının katıldığı festivalde; "Edebiyat ve İç Dünya; Felsefe, Edebiyat ve Aşk Bağlamında Öykü; Edebiyatta Felsefe, Aşk, Şiir ve Bilgelik" gibi başlıklar altında felsefenin edebiyat ve aşkla ilişkisi ele alındı.

Festivalde ayrıca; müzik ve şiir dinletileri, kısa film ve belgesel gösterimleri de yapıldı.