Neolife Tıp Merkezi, kanser tedavisini sanatla buluşturmaya devam ediyor. Kanserle yaşamak konusunda önemli bir toplumsal farkındalık yaratarak hasta, hasta yakını, tedavi ve teknik ekibi sahnede biraraya getiren tiyatro etkinliği 3. yılında ‘Feza’ ile ‘perde!’ dedi.  26 Şubat’ta Fulya Sanat Merkezi’ndeki etkinlik öncesinde düzenlenen kokteyle sanat ve iş dünyasından isimlerin yanı sıra oyuncuların yakınları ve Beşiktaş halkı katıldı. Sahnede muhteşem performanslarıyla göz dolduran oyuncuları salonu hınca hınç dolduran izleyiciler dakikalarca ayakta alkışladı.

‘Onlar bir hayale inanmakla kalmadı...’

Neolife Tıp Merkezi Başhekimi Dr. Nesrin Aslan, projenin destekçileri olan Türkiye Kanserle Savaş Vakfı (TKSV) ve Beşiktaş Belediyesi’ne katkılarından dolayı teşekkür ederek şunları söyledi: “Yola çıkarken hedefimiz; hastalarımıza, en iyi cihazlar ve en donanımlı ekip ile etkin tanı ve tedavi hizmeti sunmaktı. Yürürken gördük ve hissettik ki aslında iş hastalığı sağaltmakla bitmiyordu. Duygular ve algılar…. hayatımızı yöneten ve şekil veren, ama her platformda göz ardı edilen temel kavramlardı.  O zaman  biz, bu kavramlara dokunabilmeli ve bütünü iyileştirebilmeliydik. Dramaterapi çalışmaları böyle başladı. Gördük ki dışa vurulabilen her duygu, anlatılabilen her sıkıntı bir yerlerde çözümünü buluyordu. Ve bugün sahnede olanlar bir hayale inandı, bununla da kalmayıp hayallerini gerçekleştirdi..’

‘Özgürleştik..’

Böylesine önemli bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyduklarını belirten TKSV Genel Sekreteri Av. Yılmaz Yavru destekçi ve katılımcılara teşekkür ederken Neolife Tıp Merkezi psiko-onkologu ve oyunun Proje Koordinatörü Elçin Biçer de “16 haftalık drama terapi sürecimizin ardından 3. kez sahnede sizlerle birlikte olmak bizleri daha da özgürleştiriyor, daha da mutlu kılıyor.. ‘Feza’ya  hazırlık yolculuğumuzda ağrılara kemoterapiye hava şartlarına ve kendi hayatlarımızdaki her sıkıntıya ve engele rağmen aynı amaç ve ortak ruh ile bir ses vermek istedik sizlere. İyi ve kötü pek çok anı paylaştık, öğrendik, zenginleştik, çoğaldık, azaldık. Kanser ve beraberindeki pek çok olumsuzluğu iyiliğe dönüştürmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

Oyunun yazım-yönetimini üstlenen Tiyatro Hayat dramaterapist ve eğitmenleri Kerem Muslugil ile Mana Uygur da drama terapi ve oyuna hazırlık sürecinin sadece hastalar için değil, kendileri için de katkılarla dolu olduğunu aktardı.

Oyunculardan Hülya Güngörmüş, kanser ya da hayattaki diğer olumsuzluklar karşında umudu canlı tutmanın önemine değinirken Diana Kasar dramaterapi ve oyun süreciyle yapamam zannettiği bir çok şeyi başardığını aktardı. Yine oyunculardan Ester Sisa, ‘Umut her zaman var yeter ki isteyin’ dedi. Oyunda 2 yıldır rol alan Neolife yöneticilerinden Salih Gürdallı da Bu projede olmak bizim için çok önemliydi. Dramaterapi çalışmalarının bundan sonra da devam etmesi gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.

Oyunu izleyen 600 kişi tüm oyuncuları ve teknik ekibi ayakta alkışlarken, bu etkinliğin gerçekleşmesinde katkıda bulunan TKSV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Ertem adına TKSV Genel Sekreteri Av. Yılmaz Yavru’ya, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar adına Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi Sorumlusu Esin Belül’e teşekkür plaketi sunuldu. Gece, oyuncuların izleyenlerle buluştuğu mini kokteylin ardından sona erdi.

Son teknolojiyle donatılmış cihazlar ve alanında uluslararası başarılara imza atmış profesyonel ekibiyle güncel tedavi yöntemlerini uygulayan Neolife Tıp Merkezi, hastalarının tedavilerini, onların sosyal yönlerini geliştirmeye yönelik çalışmalarla da destekliyor. Tedavi sırasında hastanın yaşam kalitesinin yükseltilerek kanser tanı ve tedavi yöntemleri konusunda da farkındalık yaratmayı hedefleyen merkez, destekçileriyle birlikte 3 yıldır tiyatro etkinliği düzenliyor.

Feza / Künye:

Yazan-Yöneten: Kerem MUSLUGİL - Mana UYGUR

Müzik: Serhat KARAN - Uğur ATEŞ                                                                                            

Oyuncular: Ayşe Gülbin Aksoy, Ayşın BEYKAL, Diana KASAR, Ester SİSA, Fatma ŞENGÜL, Filiz GÜNGÖR, Gizem YAĞIZ, Gülgün BİLEN, Hülya GÜNGÖRMÜŞ, Muazzez GURAN, Neşegül BALABAN, Onat TAYŞIR, Salih GÜRDALLI, Tülay ŞENTÜRK, Vedat DOĞMAN, Yasemin KOBAK