Huzurevleri Mahallesi Saliha Ulu Apartmanı’nda usta öğretici Tevhide Karacan nezaretinde faaliyet gösteren kursa katılan öğrencilerin bir eğitim öğretim döneminde yaptıkları el nakış ürünleri sergisinin açılışına Çukurova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulcelil Turgut, Huzurevleri Mahallesi Muhtarı Mustafa Karaçor ve çok sayıda davetli katıldı. Kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünler, davetliler tarafından ilgiyle incelendi.

Çukurova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulcelil Turgut,  açılışta yaptığı konuşmada, halk eğitim merkezlerine bağlı olarak açılan kurslardan biri olan el sanatları kurslarına gösterilen ilgiden mutlu olduklarını söyledi.

Bu kurslara özellikle ev hanımlarının ilgisinin yoğun olduğunu belirten Turgut, “El sanatları kurslarımız, geleneksel el sanatlarının yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarmak adına önemli bir işlevi yerine getiriyor. Kursiyerlerimiz, verilen eğitimlerle geçmişle yeniyi harmanlayıp, bir birinden güzel ürünler ortaya çıkarırken, aynı zamanda aile bütçesine de katkıda bulunabiliyor” dedi.

Usta Öğretici Tevhide Karacan da,  sergide unutulmaya yüz tutmuş ve geleneksel el sanatlarını yaşatarak gelecek kuşaklara aktarmak adına yıl boyunca süren nakış eğitimlerine katılan kursiyerlerin yaptığı ürünleri görücüye çıkarmanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Kursta “Bartın Tel Kırma, Suzeni, Gölge İşleri, Maraş İşi, Karaisalı El Dokumasına Hesap İşi, Antep İşi ve Karaisalı El Dokumasına Aynalı Örtü” tekniklerinde eğitim verildiğini ifade eden Karacan,  çalışmalarının yeni dönemde de süreceğini dile getirdi.

Karacan, özellikle ev hanımlarını Halk Eğitim Merkezi kurslarına katılmaya davet ederek, ‘’Eğitirken üretim yapan, üretim yaparken de ekonomik olarak aile bütçesine katkıda bulunmayı sağlayan kurslarımızın kapısı herkese açık’’ ifadeleri kullandı.