Adana Çimento Sanat Galerisi’nde düzenlenen açılışa Vali Mustafa Büyük, GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Osman Altıntaş, GESAM Adana İl Temsilcisi Saliha Yeşilköy, Başkan Yardımcısı Gülşen Doğan ve GESAM üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Osman Altıntaş, 1986 yılında kurulan Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin 5846 sayılı yasayla kurulmuş Türkiye’nin güzel sanatlar alanında Telif Hakları Hukukunun gelişmesi ve yaygınlaştırılması konusunda çalışmalar yapan bir meslek kuruluşu olduğunu söyledi.

  GESAM bin 473 üyesi olduğunu belirten GESAM Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Altıntaş, “Üyelerimizin %78’i akademisyen olup, ancak güzel sanatlar alanlarında faaliyet gösteren herkese açığız. Sürekli dile getirdiğimiz bir hususu burada da ifade etmek istiyorum. Telif hakkının kul hakkı olduğunu söylüyoruz. Telif hakkı yönünde gelişmesini tamamlamayan hiç bir toplum, uygar toplum olma yolunda gelişimini tamamlamış sayılamaz. Bu yüzdendir ki, her alanda Telif hakkını korumak zorundayız” dedi.

Vali Mustafa Büyük ise, telif ve fikri mülkiyet hakları konusunda çok önemli düzenlenmeler yapıldığını vurgulayarak, “Dünya’da İnsanlar artık bir ürünü alırken onun hakka, hukuka ve kurallara uygun bir şekilde yapılıp, yapılmadığını sorguluyor. Eğer uygun şartlarda üretilmemişse o ürünü bedavada verseniz almıyorlar. Dünya’nın geldiği bu anlamlı yeri biz kendi ülkemizde de uygulamamız lazım. Sizin sergilemiş olduğunuz bu güzel eserlerden dolayı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Büyük, resim sergisini gezerek, ressamlardan bilgi aldı.