İlk gençlik yıllarından beri tanıştığı kocasıyla hayatlarının ilerleyişinde tüm heyecanı ve beraberliği kaybetmiş bir kadının kendini arama hikayesi olarak özetlenebilecek Gölge isimli oyun,  kariyerinin peşinde koşarken evi ve karısından iyice uzaklaşan kocası Cemil'in hayatının gidişatına göre şekillendirdiği hayatının içerisinde hapsolan bir kadının bir gününü anlatıyor. 

 Günümüz kadınına eleştirel bir bakış

En baştan beri sorgulamayı, düşünmeyi, "kendi" olarak ne istediğini düşünmeyi unutan kadın, yıllar sonra kendisini bir çıkmaz sokakta bulur, ne yapacağını, nasıl hareket edeceğini unuttuğu için eyleme geçmek onun için artık imkansızdır. Bu imkansızlığın içerisinde salonunun bir köşesinde durmadan adımlar atmaya çalışan kadının bir kaç adım uzağında, salonunun ortasında oturacak ve onunla beraber bu hikayeye tanık olacaksınız. Bir kadın... Evinin bir kısmına kendini konuşlandırmış, duran bir kadın. İçi dağ, tepe koşarken; orada duran bir kadın. Kendisini biri değil, bir şey haline ne zaman getirdiğini sorularda, cümlelerde arayan, durmadan arayan bir kadın.

Tüm kelimelerin bir paradokstan öteye gidemediği zamanları yaşayan; tüm cümleleri, önce kelimelere, sonra da harflerine kadar bölüp, sonra onlardan tekrar cümleler yazan bir kadın.
O tüm bunları gerçekten yaparken, izleyici de onun salonunun bir köşesine çekilip, sandalyesine kurulup, bir gününe tanık olacak. 

Oyunun Künyesi

Yazan: Harun Güzeloğlu
Yöneten: Özgün Çoban
Yönetmen Yardımcısı: Özge Öztürk
Oynayan: İlkay Kayku
Işık Tasarım ve Uygulama: Oğulcan Aşkın
Reji Asistanları: Ali Karaca, Ceren Taştoka