Gelecekte felsefede yeni bir akım oluşturabilecek ‘sanalizm/hayalcilik’ kavramının irdelendiği kitapta, ‘evren, yaşam, ölüm kavramları sanalizm/hayalcilik perspektifinden yeniden ele alınmaktadır.

Abdulkadir Kaçar’ın ilk baskısı 2005’de yapılan ‘Kel Tekin’in Anıları’ isimli anı kitabı da yeniden basıldı. Kitapta döneminin ünlü şovmeni Tekin Yavuz’un hayatından ilginç kesitleri anlatılıyor.

Gazeteci Yazar Abdulkadir Kaçar geçtiğimiz günlerde gazetecilik kariyeri boyunca oluşturduğu 40 yıllık zengin arşivini Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kütüphanesi’ne bağışlamıştı.

Şiir, deneme, felsefe, araştırma inceleme ve anı kategorilerinde 34 kitabı yayınlanan Abdulkadir Kaçar, “Son iki yılda her biri yaklaşık 300 sayfadan oluşan sekiz yeni kitap dosyası hazırladım. Önümüzdeki günlerde bu dosyalarında kitaplaşarak okurla buluşmasına çalışacağım. Yaşadığım süre boyunca okumaya, düşünmeye, yazmaya devam edeceğim. Yazmak, okumak ve düşünmek benim için çok önemli kavramlardır. Bugüne kadar kitaplarımı ücretsiz olarak dağıttığım gibi bundan sonra da isteyen herkese kitaplarımı herhangi bir maddi karşılık beklemeden insanlara armağan etmeyi sürdüreceğim. Hayatımdan okuma yazmayı çıkardığım zaman geriye hiçbir şey kalmayacaktır. İnsanlar geçici, eserler kalıcıdır. Yüzde yüz bitecek olan yaşamımı gelecek nesillerin yararlanacağı ölümsüz düşüncelere ulaşmak onları kitaplaştırmak ve insanlara sunmak en büyük idealim olmuştur ve bundan sonra da olmaya devam edecektir. Herkesi okumaya, düşünmeye, yazmaya, üretmeye davet ediyorum” diye konuştu.

ÜCRETSİZ KİTAP İSTEME ADRESİ

Gazeteci Yazar Abdulkadir Kaçar bugüne kadar yayınladığı tüm kitaplarını okurlarına ücretsiz olarak armağan etmesiyle tanınıyor. Kaçar’ın yeni baskısı yapılanlar da dâhil olmak üzere daha önce yayınlanmış tüm kitaplarını “P.K. 4 Adana” adresine yazarak veyahut yazarın sosyal medya hesaplarından ulaşarak talep edilebilir.