Tek perde ve 70 dakikalık bir oyun olan APEx-Çıkış Yolu Yok’un yapımcılığını Deppa London/UK, yönetmenliğini ise Malcolm Keith Kay üstleniyor. Müziklerini Oktay Köseoğlu’nun yaptığı oyunun, sahne tasarımı ise Sercan Temiz’e ait. 
ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL ÇIKIŞ YOLUNU ARAYAN MAYMUN
21. yüzyıl dünya edebiyatının en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Franz Kafka’nın en önemli eserlerinden olan “Akademi için Bir Rapor” adlı öyküden uyarlanan oyunda, Afrika’da yakalanıp tutsak edilen ‘Kızıl Peter’ adlı maymunun, hayatta kalabilmek için ‘insan’ gibi davranmayı öğrenip ‘insan’ları taklit ettiği yaşamında ‘Özgürlük’ü değil ‘Çıkış Yolu’nu araması anlatılıyor.
ÖTEKİLEŞTİRİLMİŞ TÜM İNSANLARIN MÜCADELESİNİ TEMSİL EDİYOR
Göçmenlerin, mültecilerin ve ‘ötekileştirilmiş'  tüm insanların mücadelelerini temsil eden oyunda ‘tüm insanlar eşittir’ ve ‘tüm insanlar aynı haklara sahip olmalıdır’  teması içinde bütün insanların nasıl eşit olabileceği sorgulanıyor. 
DAHA İYİ BİR YAŞAM İÇİN KÖLELEŞEN HAYATLAR
“İyi insanlar, kim ve ne olduklarını diğerlerinin baskısıyla, zorla değiştirmeli mi” sorusuna yanıt aranan APEx-Çıkış Yolu Yok’ta, modern köleliğe de atıfta bulunularak, daha iyi ve insanca bir yaşam için; ölüm, zulüm ve açlıktan kaçan göçmenlerin, vardıkları yerlerin nasıl kölesi haline geldiği çarpıcı bir şekilde anlatılıyor.
23 MAYISTA ADT SAHNESİNDE
23 Mayıs Çarşamba günü saat 21.00’de Adana Devlet Tiyatrosu’nda sahnelenecek tek perdelik ve 70 dakikalık oyunun biletleri ADT gişesinden satışa sunuldu. Oyun daha sonra Avrupa turnesine çıkacak ve Avrupa ülkelerinde İngilizce olarak sahnelenecek.

İletişim: 0530 922 9474