Kağıttan Köprüler isimli kitabıyla Türkiye’de ses getiren Adanalı yazar Elvan Ebinç, Ulusal TV kanalı A Haber’de yayınlanan ve ünlü sunucu İclal Aydın’ın hazırladığı  “Yaşasın Haftasonu” programına konuk oldu. 20. Altın Koza Film Festivali nedeniyle programını Adana Hilton Oteli’nin bahçesinden canlı olarak gerçekleştiren İclal Aydın, Adana’nın hemen her dalda sanat dünyasına önemli isimler kazandırdığını ve kentin bu açıdan çok verimli olduğunu söyledi.

 

Elvan Ebinç’e kitabının konusunu ve hangi düşüncelerle kitap yazmaya başladığını soran İclal Aydın, yazarın Adana’nın dünyaca ünlü mutfağıyla ilgili de düşüncelerini aldı.

EVRENSEL EYLEM YASASI; NE EKERSEN ONU BİÇERSİN

Kitabın içeriğinin karma yasasıyla ilgili olduğunu söyleyen Elvan Ebinç; evrensel eylem yasası olan Karma’nın “ne ekersen onu biçersin” şeklinde tanımlanabileceğini belirtti. Ebinç, “Karma, kelime olarak bir eylemdir ve bütün eylemleriniz size dönecektir. Kağıttan Köprüler kitabımda bu yasa derin bir şekilde işleniyor. Karma yasasının kendi hayatımda ve yazarlığa başlamamda temel etken olduğunu da söyleyebilirim. Mülkiye mezunuyum ve bir bankada uzun süre teftiş kurulunda çalıştım fakat finans sektörü bana göre değildi ve hep aklımda edebiyat vardı. Daha sonra evlendim, bir çocuğum oldu ve kendi bilgi işlem, yazılım şirketimizi kurduk. Karma yasası işte sanırım burada devreye girdi ve zihnimde, hayatımda sürekli olan yazma işine başladım. Ürün koyma ve eser oluşturma isteği hep vardı bende. Bir gün hayat beni o noktaya itti ve başlattı. Bunların hepsi plansız gelişti” dedi.

İLHAM GELİNCE ÖNLÜĞÜ TAKAR, MUTFAĞA GİRERİM

Adana’nın dillere desten yemek kültürüyle ilgili de düşüncelerini İclal Aydın’la ve “Yaşasın Haftasonu” programının izleyicileriyle paylaşan Ebinç, şöyle konuştu: “Belli başlı ünlü yemeklerimizden dolmayı yapabiliyorum, maharet isteyen içli köfteyle ilgili ise maalesef aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Kebap zaten başlı başına bir Adana klasiği. Mutfağa ‘ilham’ geldiği zaman girerim ve önlüğü takar, genelde hamur işleri hazırlarım.”