Merhum Yaşar Kemal’in sağlığında verilmesi düşünülen ancak yazarın ani rahatsızlığı ve beklenmedik ölümü üzerine kendisine teslim edilemeyen ödül onu temsilen eşine verildi. Yazarın İstanbul Vaniköy’deki evinde düzenlenen ödül töreninde Çukurova Sanat Girişimi Kurucusu, Çukurova Ödülü Seçisi Kurul Başkanı Çetin Yiğenoğlu, Çukurova Sanat Girişimi Sözcüsü Hülya Başak Ekmekçi ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar hazır bulundu.

ÖDÜL HEYKELCİĞİ MERHUM YAZARIN ÇALIŞMA MASASINDA

Çukurova Sanat Girişimi, Yaşar Kemal’e sağlığında verilmesi düşünülen ödülün yazarın 28 Şubat günü tedavi gördüğü hastanede vefat etmesi üzerine ailesine teslim edilmesine karar vermişti. Çukurova Sanat Girişimi, ödül heykelciğinin Yaşar Kemal’in ailesine sunma görevini Halk Temsilcisi sıfatıyla Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a vermişti. Özel ödül töreninde hazır bulunan Başkan Karalar, “Bu ödülü kıymetli yazarımızın değerli eşine sunmak benim için büyük bir onurdur” dedi. Ünlü yazarın İstanbul Vaniköy’deki evinde eşi Ayşe Semiha Baban, Yaşar Kemal’in yeğenleri Sadık ve Yeter Göğçeli’nin de hazır bulunduğu ortamda 7’inci Çukurova Ödülü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından eşine teslim edildi.

KARALAR: ÖDÜLÜ VERMEKTEN ONUR DUYDUM

Ödül sunumu sırasında oldukça heyecanlanan ve duygulanan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu önemli ödülü verme görevinin halk temsilcileri tarafından şahsıma layık görülmesinden büyük bir onur duydum. Bugün burada bu ödülü yazarımızın kıymetli eşine teslim ediyorum. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Yaşar Kemal’in vefatından hemen önce Seyhan Belediyesi Kültür Merkezi’nin adını Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi olarak değiştirmiştik. Bu ismin yazarımızın doğduğu topraklarda yaşaması, doğduğu topraklarda bulunan bir kültür merkezine verilecek olması da bizim için ayrı bir önem arz ediyordu. Yine Portakal Çiçeği Karnavalında Çukurova’nın İnce Memed’i Yaşar Kemal’i anmıştık” dedi.


Eşi Yaşar Kemal’e 9. Uluslararası Sanat Günleri kapsamında verilen Çukurova Ödülü’nü Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’dan teslim alan Ayşe Semiha Baban, ödül heykelciğini ünlü yazarın çalışma masasına yerleştirdi. Ödül töreninde oldukça duygulandığı gözlenen Baban, Adana’dan gelen heyete nezaketleri için teşekkür etti.