Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu (SBŞT) usta yazar Aziz Nesin’in 100. Doğum Günü nedeniyle ilk kez müzikal olarak sahnelediği ‘Toros Canavarı’ isimli oyunu Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahneledi. Daha önce 17 Ekim olarak planlanan tiyatro oyununun ilk gösterimi 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan ve 102 vatandaşın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısı nedeniyle ertelenmişti. Seyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde sahnelenen ‘Toros Canavarı’nın ilk gösterimine Belediye Başkanı Zeydan Karalar eşi Nuray Karalar ile birlikte katıldı.



Aziz Nesin’in ‘Toros Canavarı’ isimli tiyatro oyunu ilk kez müzikal formda kendisi de Seyhan Belediyesi Şehir Tiyatrosu kökenli olan,  uzun süredir sinema ve televizyon sektöründe önemli projelerde yer alan oyuncu Erdal Cindoruk yönetmenliğinde sahnelendi. Toros Canavarı isimli tiyatro oyunu usta yazar Aziz Nesin'in kendisine has deyişiyle, ‘izahı olmayan şeylerin mizahının yapıldığı’ bir hikâyeyi anlatıyor. Kendi halinde mülayim bir memur emeklisi olan Nuri Sayaner’in ailesiyle birlikte monoton hayatının beklenmedik gelişmeler sonucu aksiyon dolu bir maceraya dönüşmesinin anlatıldığı oyun izleyicilerin büyük beğenisini topladı.

OYUNUSBŞT’NİN DEV KADROSU SAHNELEDİ

Aziz Nesin imzalı Toros Canavarı isimli müzikal Erdal Cindoruk tarafından yönetildi. Tamer Gözüdeli’nin Yönetmen Yardımcılığını yaptığı oyunda Reji Asistanı Neslihan Sönmez oldu. Şarkılı, sazlı, sözlü eğlenceli bir müzikal olarak yeniden düzenlenen Toros Canavarı’nın oyuncu kadrosu şu isimlerden oluştu; Veysel Sadak, Selim Ördem, Merve Bulat, Neslihan Yeten, Gökhan Vargel, Mehmet Kara, Süleyman Söylemez, Neslihan Sönmez, Selçuk Şahin, Akay Tonguç ve Buket Elik.