Kasım ayı kültür sanat etkinliklerini duyuran Kaptan yapım, Adanalıları bir kez daha çok önemli isimleri kentimizde ağırlayacak. Kerem Görsev, trio konseriyle Ayhan Sicimoğlu ve Jaaz arkadaşları 14 Kasım Perşembe günü Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda özel bir gece de sahne alarak Jaaz ve Latin müzikleri buluşması sağlayacaklar.

 

Günümüzün Aşık Veyseli Cengiz Özkan Konseri Halk müziği yorumcusu ve bağlama ustası Cengiz Özkan, 10 Kasım Pazar günü Adana´da konser verecek.

 

Halk müziği yorumcusu ve bağlama ustası Cengiz Özkan, 10 Kasım Pazar günü Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda konser vererek Adanalı türkü dostlar ile buluşacak.

“Günümüzün Aşık Veysel”i olarak nitelendirilen Cengiz Özkan, bugüne kadar yurt içi ve dışında çok sayıda konser verdi.

 

Can Yücel şiirlerinden tiyatro oyunu Adanalılarla buluşacak

Tiyatro Kumpanyası yeni sezonunda, 87. doğum yılında Türk şiirinin ustalarından Can Yücel’i 12 Kasım Salı günü büyükşehir belesiyesi tiyatro salonunda sahnelenecek oyun ile Adanalı tiyatro severler ile birlikte anacak.

 

Kemal Kocatürk'ün Can Yücel’in şiirlerinden Genco Erkal’ın uyarladığı tek kişilik oyunu "Can", tiyatroseverler ile buluşuyor.

Can Yücel’in şiirlerinden Genco Erkal’ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Video desenleriyle Mehmet Güleryüz müthiş bir görsellik ve derinlik oluşturuyor. Oyunun müziklerini Ayça Kocatürk yapıyor. Çevre düzeninin Sırrı Topraktepe tarafından yapıldığı oyunun ışıkları Aslı Atasoy’a emanet...

3 sezondur Can Yücel şiirlerinin hayat bulduğu oyunda Can Yücel’i biyografik bir şekilde uyarlanmış şiirleriyle anarken, ülkemizin son 40 yılına Can Yücel’in şiirleriyle bir bakış atılacak.

Gelin, “Can”ın yeniden şiir, resim ve müzikle “Can” bulmasına şahit olun. “Canlıyız, canlı mı canlı Ölüler yaşamadıkları için ölüler. Yaşam adına ölenler Kıyamete kadar yaşayanlar."

 

Topluluk, Can Yücel’in şiirlerinden Genco Erkal’ın uyarladığı “Can” adlı oyunu izleyiciyle buluşturacak. Kemal Kocatürk’ün yönettiği ve oynadığı “Can”da Mehmet Güleryüz’ün oyun için hazırladığı desenler de yer alacak. Hayatın içinden bir an bile eksilmemiş, kendine bile sığmamış ve taşmış bir şairi 85. Doğum yılında kendi şiirlerinden uyarlanmış hayat öyküsüyle anıyor “Tiyatro Kumpanyası”. Can Yücel’in şiirlerinden Genco Erkal’ın uyarladığı tek kişilik oyunu Kemal Kocatürk yönetiyor ve oynuyor. Can Yücel şiirleri kadar muzip, sert, dik ve duyarlı, Türk resminin desen virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Mehmet Güleryüz’ün “Can” için hazırladığı video-desenler de rol alacak Kemal Kocatürk’le birlikte. Can Yücel’in kendi şiirlerinden hayat öyküsüyle yeniden “can” bulmasına tanık olacağız; Doğumundan, Adana cezaevi yıllarına, Kuzguncuk’tan Datça’ya, Datça’da huzuru bulduğu “anasının gözü mavi”liklerde “Can”ın izini kâh gülerek, kâh ağlayarak sürerken ülkemizin son 40 yılına da Can Yücel’in gözünden bir bakış atacağız. Gelin siz de “Can”ın yeniden şiir, resim ve müzikle “Can” bulmasına şahit olun. Kaptan Yapım sorumlusu Sabri Ejder Öziç “Can” ile ilgili olarak şunları söylüyor: “Definesini, sırrını kendine değil ülkesine ve insanına armağan etmiş bir ozanı mezarında bile rahat bırakmamış bir toplumun bireyi olarak, 85. doğum yılında onu anmamın haklı gururunu yaşıyoruz. ... Ölüsünden bile bu denli korkan insanların varlığı onun bir kez daha ne kadar haklı ve büyük bir ozan olduğunun göstergesidir.”

Ünlü Caz Sanatçısı Kerem Görsev Adana'da Konser Verecek.

Ünlü Caz Piyanisti Kerem Görsev, 14 Kasım’da Adana'da Konser Verecek. Türkiye'de Cazın En Parlak Yorumcularından biri ve herhalde en üretken bestecisi olan Kerem Görsev, son yıllarda başarılı çalışmalara imza atan Kaptan Yapım'ın konuğu olacak.

Caz müziğinin Türkiye’de ki ustaları Ayhan Sicimoğlu ve Kerem Görsev trio konseriyle ilk Adana birlikte sahne alarak caz severlere doyumsuz dakikalar yaşatacaklar.

Diversion" adlıyla 13. albümü çıkaran piyanist Görsev, Caz müziğini daha geniş kitlelere ulaştırabilmek için kadar Adana’da konser verecek. Kerem Görsev’e trio konserinde Ayhan Sicimoğlu, kontrbasta Kağan YILDIZ ve davulda Ferit ODMAN eşlik edecek.