Orhan Kemal Kültür Merkezi'nde sahnelenen,Türkiye'nin en renkli ve ışıklı tiyatro oyununa misafir edilen kimsesiz çocuklar,  Gökkuşağının Altında'yı büyük bir keyifle ve ilgiyle izledi. Özellikle oyunun müziklerine katılan, sihirbaz Madrabaz'ın gösterilerini gözlerini kırpmadan izleyen çocukların büyük bir bölümü ilk kez tiyatroyla Çukurova Belediyesi'nde tanıştı. Oyun bitimi oyuncularla fotoğraf çektiren minikler, bu güzel tiyatro oyunun sahnelenmesini sağlayan ve kendilerini davet eden Belediye Başkanı Soner Çetin'e ve sanatçılara yaşadıkları bu eşsiz gün için teşekkür ettiler. 

 Çukurova Belediyesi kültür ve sanat alanında hizmet üretmekte hız kesmiyor. Belediyenin şehir tiyatrosu ekibi, büyükler için hazırlanan “Bay Kolpert” oyunundan sonra, şimdi de çocuklar için hazırladığı büyük bir prodüksiyon olan "Gökkuşağının Altında"  çocuk oyununu sahnelemeye devam ediyor.  Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin’in çocuklar içinde ücretsiz bir tiyatro oyunu istemesiyle harekete geçen belediye tiyatro ekibi, Türkiye’nin en renkli ve ışıklı, görsel efektlerle süslenmiş,danslı,müzikli, ilizyon gösterileriyle çocukları harikalar diyarına götüren oyunun bu hafta ki konukları Sevgi Evleri'nde kalan çocuklardı. Gökkuşağının yedi rengini gerçekçi havasıyla minik seyircilerle buluşturan oyunda, en çok ilgiyi sihirbazın yaptığı gösteriler aldı. Yaşları 6 ile 13 yaş arası değişen kimsesiz çocukların büyük bir bölümü ilk kez tiyatro sanatıyla, Çukurova Belediyesi'nde tanıştı. Oldukça eğlendikleri gözlenen Sevgi Evlerinin daimi misafirleri, oyunun müziklerine de eşlik ederek, oldukça keyifli bir gün yaşadı. Dostluğun ,kardeşliğin ve paylaşmanın önemini anlatan “Gökkuşağının Altında” tiyatro oyununda , Gökkuşağı kumpanyasında çalışmakta olan palyaço Paço, sihirbaz madrabaz, balerin narin ve müzisyen Chopen çocukların en çok kendilerini alkışlamasını ve kumpanyanın bir numarası olmak için sürekli birbirlerinin gösterilerini bozmaktadır. Ancak bir gün çok kötü geçen bir gösterinin sonunda kumpanyanın müdürü Dodo, onları kumpanyadan kovar. Sevgiyi, arkadaşlığı,paylaşmanın ne demek olduğunu öğrenmeden onlarla çalışmayacağını söyler. Dört kafadar ne yapacaklarının bilemez halde yola koyulurlar ve macera başlar.

 Tiyatro ve sinema dünyasının usta ismi Nilbanu Engindeniz’in yazdığı ve Eren Özyalçın’ın yönettiği oyun, olağanüstü dekoru, kostümleri ve özel bestelenmiş müzikleriyle çocukları rüyalar alemine taşımaya devam eden oyun, okullar kapanıncaya kadar perdelerini perşembe günleri saat 14' de açmaya devam edecek...

     Çocuklara ve gençlere büyük önem veren ve yeni nesil için her türlü kültür ve sosyal etkinlikleri Çukurova’ya sunan Başkan Soner Çetin, Orhan Kemal Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda sahnelenen bu eşsiz tiyatro oyununu tüm Adanalı çocuklara armağan ettiklerini belirterek, ücretsiz oynanacak bu büyük prodüksiyonlu, sihirbaz gösterileri olan, danslı, müzikli, renklerin tüm canlılığını sunan oyuna davet etti.