Sanatın, yaşamın karmaşası ve insan ilişkilerine karşı hayatı anlama ve anlamlandırma uğraşısı içinde özel bir anlatım dili geliştirmek istediği görülür. Yaşamın karmaşası ve çeşitliliği sanata adeta sonsuz içerikler ve konular sunar. Resimler bu sonsuz içerikler ve ilişkilerden beslenerek varolmaya çalışırlar. Özel bir iletişim kurma biçimi olarak sanat, hayatın gerçekliğini yakalama çabasıyla kendine bir mekan yaratmaya çalışır. İnsan öyküsünün anlatılma isteği resimlerin anlamlandırılmasında vazgeçilmez bir unsurdur. Öykülerin yapısında bulunan sözcüklerin yerini figürler bir karakter oluşturarak alırlar. Bu figürler zaman eylem birliği içerisinde öykünün anlatım dilini gerçekleştirirler.


"Günlük Öyküler" adlı resimlerde, hayatın katlanılmaz gerçekleri, dramları, iyi kötü karşıtlığı ironik bir dille anlatılmak istenir. Resimlerde figürlerin kusurlarıyla varolması mizahın sanatın gücünü oluşturmada ne kadar etkin olduğunu izleyiciye gösterir. Bütün bu süreci belirleyen deneyselliğin gücü de eylem içinde insan ve insanın etkin eylemi olan sanat arasında gidip gelen gerçekler üzerine kurulur.


MELTEM GÖKMEN KİMDİR?

Meltem Gökmen, 1967 yılında Ceyhan’da doğdu. 1988 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümü'nde lisansını tamamladı.  1988-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'nde seçmeli resim dersleri verdi.  1994-1998 yılları arasında Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Resim-iş ve Sanat Eğitimi A.B.D'ında "Plastik Sanatlarda Ürün Oluşturmada Absürt Kavramının Olanakları" adlı yüksek lisans çalışmasını tamamladı. 1998 yılından bu yana Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.


SEÇİLMİŞ BAZI KİŞİSEL SERGİLERİ

2003 Resim Sergisi Taş Mekan Sanat Galerisi-Adana, 2006 Resim Sergisi. Uluslar Arası Üniversite Şenliği-Bulgaristan, 2008 Resim Sergisi. Altan Sanat Galerisi-Adana, 2012 Resim Sergisi. NHKM. İlkay Rezan Salaz Sergi Salonu-Ankara, 2013 “Bugünün Öyküleri” Resim Sergisi. AÇS Sanat Galerisi-Adana. 
Korart Sanat Galerisi Direktörü Rahime Korkut, birçok karma sergide de yer alan sanatçının sergisinin Çınarlı Mahallesi Ziyapaşa Bulvarı Tayfun Apartmanı Seyhan-Adana adresinde izlenime açık tutulacağını belirtti. Korkut, basın mensuplarını ve Adanalı sanatseverleri sergiye davet etti.