Serginin açılış konuşmasını Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk yaptı. Kurtuluş Savaşında verilen zorlu mücadelenin gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını dile getiren Başkan Öztürk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Çanakkale Savaşına Kozanımızdan çok sayıda asker katılmış ve askerlerimizin büyük kısmı kutsal vatan toprakları için şehit düşmüştür. Çanakkale Zaferinin Kozanımız için bu nedenle ayrı bir önemi vardır. Bu gün vatanımızın toprakları üzerinde bağımsız bir şekilde yaşıyorsak bu Çanakkale’de verdiğimiz 255 bin şehidin sayesindedir. Ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan kalkışma birlik ve beraberliğimizin ne kadar önemli olduğunu tekrar ortaya koymuştur. Hiçbir ideolojik fark gözetmeksizin birbirimize destek olmamız, birlik olmamız gerekmektedir. Bu vesileyle serginin Kozanımızda açılmasında bizlere destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor; Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

Serginin açılış kurdelesini Kozan Kaymakamı Avni Oral, Garnizon Komutanı Çağlayan Bozkaya, Belediye Başkanı Musa Öztürk, Cumhuriyet Başsavcısı Mahmut Arslan, Adana Büyükşehir Belediyesi 3.Bölge Koordinasyon Şube Müdürü Tayfun Çiftçi, OSB Müdürü Fatih Aydın ve Kozan Kent Konseyi Başkanı Ömer Faruk Kaymaz kesti.

Serginin açılışına Kozan İsmet İnönü Ortaokulu, Karacaoğlan Mesleki - Teknik Anadolu Lisesi ve Ramazanoğlu Mesleki - Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri de katıldı. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteği ile ilçedeki tüm okulların ziyaret edeceği sergi 08:30 – 18:00 saatleri arasında ücretsiz olarak gezilebilecek.