Hizmete açılan 12 adet Kültür Evi'nde her yaşa yönelik ücretsiz meslek kursları yılın 12 ayı devam ederken, öğrencilere yönelik düzenlenen yaz kurslarından her yıl binlerce öğrenci faydalanıyor. Eğitim-öğretim döneminde ücretsiz olarak verilen ders takviye kursları sayesinde ise bir çok öğrenci çok güzel okullara yerleştiler. Meslek Kursları sayesinde ise bir çok vatandaş işe yerleşme imkanına kavuştu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan öğrencilerin yaz aylarını boşa geçirmemeleri için teakwondo, resim sanatı, satranç, matematik, İngilizce, kuran, drama, grafik tasarım, masa tenisi, ebru sanatı, bağlama, gitar, piyano ve futbol branşlarında ücretsiz yaz kursları düzenlediklerini belirti. Çocuklarımızın geleceğimizin teminatı olduğunu belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Çocuklarımızı en iyi şekilde yarınlara hazırlayarak geleceğimize en büyük yatırımı yapıyoruz.’ dedi.

Gençlerimizin taz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için yaz kurslarını düzenlediklerini belirten Başkan Çelikcan ‘Gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkıp onları yeni açtığımız Kültür Evlerimize davet ediyoruz. Hem hobi kurslarından hem de okullarında kendilerine yardımcı olacak derslerden eğitim alıyorlar. Öğretmenlerimizin kontrolünde çocuklarımız ilgi duydukları kurslardan birine katılarak, eğitimine ara vermemiş oluyorlar, hem de boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiler. Çocuklarımız kurslara katılarak sokaklardaki her türlü olumsuz ortamlardan da uzak tutuyoruz.’ şeklinde konuştu.

Bundan önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda düzenlenen yaz kurslarına binlerce öğrencinin katıldığını belirten Başkan Çelikcan ‘ Kurslara katılan öğrencilerimiz Kültür Evlerimizde öğretmenlerimizin kontrolünde etkinliklere katılarak boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirdiler . Özellikle yaz futbol okulunda yetenekli çocuklarımızı keşfederek Yüreğir Belediyesi Futbol Takımında ve diğer kulüplerde spor yapmalarına yardımcı oluyoruz.’dedi.