Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı ve Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nce (AFAD), Hacı Ömer Sabancı Sanat Galerisi’nde “Kuş Pazarı Düş Pazarı” adlı fotoğraf sergisi açıldı. Mevcut ve eski kuş pazarlarının görselliğinin gözler önüne serildiği sergiyle,  çok uzun yıllardır devam etmekte olan Adana Kuş Pazarı Kültürü’nün tanıtılması ve Metro Market arkasındaki yeni mekana taşınmasının gerekliliği konusuna dikkat çekilmesi planlanıyor. Sergide 50 fotoğraf, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

YENİ MEKANA TAŞINMASI HER AÇIDAN OLUMLU

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, Adana’da Kuş Pazarı’nın yüzlerce yıldır pazar günleri Kazancılar Çarşısı’nda kurulduğunu hatırlatarak, “Son 15-20 yıldır kentimizin dışına taşınmıştır. Adanalılar, gün olmuş yağmur altında, gün olmuş kavurucu sıcağın altında, düşlerini bulmaya gitmişler. İnsanlar ve kuşların birbirlerine olan sevgilerinden dolayı, bu ağır şartlar çok da önemsenmemiştir. Bu sevgi bağının oluştuğu mekanı yaşatmak ve düşlerin gerçekleştirilebilmesi için, Kuş Pazarı’nı, Adana Büyükşehir Belediyesi’nce, 12 yıl önce, Metro Market arkasına yeni bit pazarı yeri olarak yapılan fakat, şu ana kadar faaliyete geçirilemeyen bölgeye taşınması planlanmaktadır. Yeni Kuş  Pazarı’nda 15-40 metrekare arası dükkanlar, temel ihtiyaçların karşılanabileceği mekanlar, gezinti alanları bulunacak. Yeni Kuş Pazarı, belirli günlerde değil, yıl boyunca açık olacak. Bu serginin de hem bu amaca, hem de yeni yerin tanıtımına katkı koymak üzere, farkındalık yaratacağına inanıyoruz” dedi.

 

Dr. Karayandı, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanılığı Hayvan Pazarları ve Mezbahaneler Şube Müdürü Ahmet Bayram’la, Kuş Pazarı esnafı arasında, esnafın yeni mekana taşınma zamanı konusunda görüşmelerin sürdüğünü de açıkladı.

 

 “Kuş Pazarı Düş Pazarı” sergisi 22 Mart 2015 tarihine kadar sanatseverlerin izlenimine açık kalacak.