Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nca Ramazanoğlu Kültür Merkezi’nde Sihirli Kutu isimli çocuk oyunu sahnelendi. Çeşitli hastanelerde lösemi tedavisi gören 60 civarında çocuğun izlediği oyunda Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yalçın Akyol da bulundu.

Hasta çocukların zarar görmemesi için, salona gelenlerin maske taktığı ortamda sahnelenen oyuna gelen miniklere teker teker çiçek veren Yalçın Akyol, hastalıkla mücadele edenlere acil şifa diledi.

SEVGİ VE MÜCADELE İLE HASTALIK YENİLEBİLİR

Lösemiye yakalanan ancak uzun bir mücadeleden sonra hastalığı yenen Filiz Yüksekyalçın, oyun sonrasında duygusal ve etkili bir konuşma yaptı. Çocuklardan ve ailelerinden morallerini yüksek tutmalarını, doğal besinlerle beslenmelerini, teknolojiye bağımlı olmak yerine, doğayla baş başa kalabilecekleri ortamlarda bulunmalarını istelen Filiz Yüksekyalçın, sevgiyle ve mücadeleyle hastalığın yenilebileceğini söyledi.


HASTALIKLA İLGİLİ FARKINDALIK YARATMAK ÖNEMLİ

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ve Konservatuvar Müdürü İsmail Dikilitaş da, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası’nda, toplumda farkındalık yaratmak, hastalıkla mücadele eden çocukların ve ailelerinin moralini yükseltmek için Sihirli Kutu oyununu, hasta çocuklara, ailelerine ve Solaklı İlkokulu öğrencilerine yönelik sahnelediklerini kaydetti.