Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, EBİMEDDER'in ortak olduğu, Gençlik Spor İl Müdürlüğünün, Büyükşehir Belediyesi ve Yüreğir belediyesinin iştirakçisi olduğu proje Seyhan Soroptimist Kulübü'nün yoğun çabalarıyla hedefini 12'den vurmayı başardı.

 

Konsere diktikleri giysileri giyerek geldiler:

Engelli kadınlara meslek edindirmek ve sosyalleşmelerini sağlayabilmek amacı ile başlatılan,hazır giyim ve trikotaj eğitimine katılan engelliler, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirilen konsere, kurs kapsamında kendi diktikleri giysilerle geldiler.

 

Anlamlı katkı

Kurulduğu günden bu yana müzik sevdalısı binlerce genç müzisyene eğitim ve aynı zamanda destek veren, Adana Müzik merkezi yönetim kurulu başkanı Faik Kasapoğlu ve yönetim kurulu üyesi kızı Sanem Evren, 30. Yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlerdikleri organizasyonun , Seyhan Soroptimist kulübünün yürüttüğü " Mesleğim Umudum " projesine katkı sağlamasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

 

Baba -Kız aynı sahnede ağladı ve ağlattı

Faik Kasapoğlu, kızı Ezgi ile yorumladığı şarkı sonrası salonda yükselen "bir daha" çağrısı karşısında göz yaşlarını tutamadı. Kızı ile söylediği şarkılar sonrası gözleri dolan Kasapoğlu, Seyhan Soroptimist kulübü ile bir arada gönül gönüle verdikleri bu gecede,engelli kadın kursiyerler ile birlikte oldukları için duyduğu mutluluğu paylaştı. Sanatçı kızı Ezgi 'de çocukluğundan beri düzenlenen konserlerde yer aldığı Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda ilk kez sahne almanın kendisine verdiği mutluluğu ifade etti.

 

Genç yetenekler ve konuk sanatçı Ezgi

Mesleğim umudum projesindeki kursiyerlerin,bürokratların, Seyhan Soroptimist kulübü üyelerinin,Adana öğretmenler Korosu'nun, çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinin başkanlarının ve temsilcilerinin, yetenekli müzisyen öğrenci ve ailelerinin katıldığı müzik şöleni herkesi büyüledi.

Genç yeteneklerin sergilediği performans karşısında yaklaşık 500 kişilik salonu dolduran izleyiciler büyük bir keyif yaşarken, Faik Kasapoğlunun sanatçı kızı Ezgi'nin eskimeyen bestelere getirdiği yeni yorumla seslendirdiği şarkılar seyircilerden büyük alkış aldı.

 

Duygu Sezginer teşekkür konuşması yaptı

Seyhan Soroptimist kulübü başkanı Duygu Sezginer , projelerine yaptığı katkıdan dolayı Adana Müzik Merkezine ve Sanatçı Ezgi' ye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Adana Müzik Merkezine plaketini gecede varlığı ile desteğini ortaya koyan Adana Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, konuk sanatçı Ezgi'nin plaketini kulüp başkanı Duygu Sezginer verdi.

 

Esin Parlak " Mesleğim umudum" projesini anlattı

Seyhan Soroptimist Kulübü başkanı Duygu Sezginerin daveti üzerine bu projenin koordinatörü Esin Parlak projeyi tanıtan kısa bir konuşma yaptı. Katılan tüm kursiyerlerin üzerinde ,aldıkları eğitim sonucu diktikleri kıyafetler olduğunu vurgulayan Parlak, her konuda yanlarında olan kurs öğretmenlerine de ayrıca teşekkür etti. Parlak, kulüp üyelerini sahneye davet ederek bu geceye damgasını vuran genç yetenekler, Ezgi ve tüm Adana Müzik Merkezi ekibine, kulübü adına bir kez daha teşekkür etti.