TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi tarafından düzenlenen 22. Geleneksel ilk ve ortaokullar arası “Mimar Sinan Resim yarışması”nda bu yılki temanın “Mahalle” ve “Çocuk” olduğu bildirildi.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı,  amaçlarının Mimar Sinan’ı 426. Anma yılı nedeniyle İlk ve Ortaokul öğrencilerine sanat ürünlerini ortaya koyma fırsatı vermek olduğunu belirterek, “Öğrencilerde güzel sanatlara ilgiyi artırmak ve Adana’nın kentsel ve çevresel yapısına vurguların yapılması, eksik görülen yanlarına çözümler getirilmesi ve öğrencilerin bu konuda uygulama etkinlikler gerçekleştirilmesini teşvik etmek amacıyla ve konunun önemini kavrayabilmeleri adına yapılacaktır. “ dedi.

Kamışlı, 22. Geleneksel İlk ve Ortaokullar Arası “Mimar Sinan Resim yarışması” başvurularının 15 Nisan tarihine kadar devam edeceğini, yarışmanın Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçelerindeki tüm  İlk ve Ortaokul öğrencilerine açık olduğunu yarışmanın üç kategori halinde olacağını bildirdi. Kamışlı,  “Yarışmaya katılacak öğrenciler ürünlerini 15 Nisan 2014 Salı günü mesai bitimine kadar Mimarlar Odası Adana Şubesi'ne teslim etmeleri gerekmektedir. Her kategoride ilk 3 dereceye giren eser sahipleri birer tablet bilgisayar ile ödüllendirilecek. “ şeklinde konuştu.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı yazılı açıklamasında, Seçici Kurulun bir resim öğretmeni, Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin belirleyeceği iki  Mimar, Ressamlar Derneğinden bir üye ve Ç.Ü.–Eğitim Fak. Resim Öğretmenliği Ana Bilim Dalından bir öğretim görevlisinden oluşacağını, yarışma ödül töreninin 18 Nisan tarihinde yapılacağını kaydetti.