ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencileri çeşitli enstrümanlardan oluşan mini bir konser ve bale gösterisiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Geleceğin Sanatçıları Tüm Yıl Hazırlandıkları Eserlerden Kesitler Sundu

Mithat Özsan Amfisi’nde düzenlenen ve Adana’nın çeşitli okullarından öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik saygı duruşunda bulunulması ve ÇÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerince seslendirilen İstiklal Marşı’nın hep bir ağızdan okunmasıyla başladı. İlk olarak Piyano Anasanat Dalı, Üflemeli Vurmalı Çalgılar Anasanat Dalı ve Yaylı Çalgılar Anasanat Dalı öğrencileri birbirinden değerli eserleri seslendirdi. Sahneye çıkan müzik bölümü öğrencilerinden oluşan oda müziği ve koronu yaptığı müzik izleyicilerden büyük alkış aldı. Öğrenciler, tüm yıl hazırlandıkları eserlerle sahnede çalışmalarından kesitler sundu.

Daha sonra ise Bale Anasanat Dalı öğrencileri sahne aldı. 5, 6, 7 ve 8. sınıf bale öğrencilerinin ‘Polonez Dansı, Rüya Gibi, Manu Dansı ve Mazurka Dansı’ isimli gösterileri büyük beğeni topladı.

Doç. Dr. Güler: “Dünya Çocuklarının Bayramı Kutlu Olsun.”

ÇÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Ulviyye Güler, 23 Nisan Müzik ve Bale gösterisinin amacının, çeşitli okullardan gelen öğrencilere enstrümanlar ve konservatuvarı tanıtmak olduğunu söyledi. Doç. Dr. Güler, başta ÇÜ Devlet Konservatuvarı hocaları ve öğrencileri olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, tüm dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Etkinlik toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.