Ekinfen Okulları velilerinin ve öğretmenlerinin izlediği konserde İtalyanca, Almanca parçalar seslendiren ve Anadolu ezgileriyle bezenmiş şarkılar söyleyen Koro’nun performansı çok beğenildi. İstek üzerine konser programını uzatan koro, izleyenleri adeta kendinden geçirdi. 

BENZER KALİTELİ ETKİNLİKLERE EVSAHİPLİĞİ YAPMAYA DEVAM

Polifonik Koro’nun ilk konserini Ekinfen Okulları’nda vermesinden büyük memnuniyet duyduğunu söyleyen Ekinfen Okulları Kurucusu Ferdane Bayıldıran, “Amfi Tiyatromuz böyle kaliteli etkinliklere ev sahipliği yapmayı sürdürecek. Koro üyelerine ve Şef Oğuz Öztürk’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Koro Şefi Çukurova Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Oğuz Öztürk de benzer korolardan Almanya’da 60 bin adet bulunduğunu, Türkiye’de ise sayının 60 civarında olduğunu kaydetti.



Ekinfen Okulları Genel Müdürü Mahmut Reyhanioğlu ise Adana Polifonik Korosu’nu ilk kez tarihi Kız Lisesi Binası’nda prova yaparlarken dinlediğini ve o günden itibaren Ekinfen’de konser vermeleri için girişimlerde bulunduğunu belirtti. Reyhanioğlu, kaliteli müziğe verilen önemin bir toplumun kültür seviyesinin göstergelerinden olduğunu vurguladı.

Polifonik Koro’nun seslendiğirdiği parçalar dinleyiciler tarafındanr ayakta alkışlanırken, Ekinfen öğrencileri de konser öncesi piyano dinletisi sundu. Ekinfen öğrencilerinden oluşan Grup Action da kısa bir konser verdi.