Bu yıl Adana’da 12 Nisan’da başlayacak Portakal Çiçeği Karnavalı’nın ruhunu yansıtacak şarkıyı belirlemek üzere düzenlenen yarışma sonuçlandı. Birbirinden güzel ve değerli eserlerin katıldığı yarışma sonucunda Ezgi Özbay’ın besteleyip seslendirdiği “Nisan’da Adana’da Dökülün Sokaklara” adlı şarkı jüri oylaması sonucunda birinciliği kazandı.

Profesyonel ve amatör müzisyenlere açık bir yarışma olarak düzenlenen ve amatör olarak birçok bestenin katıldığı yarışma sonucunda Ezgi Özbay’ın birinci olan şarkısı, karnaval öncesinde ve karnaval sırasında tüm Adana sokaklarında, TV ve radyolar ile sosyal medyada çalınarak “sevgi ve dostluk” mesajı tüm dünyaya yollanacak.

Karnaval Hazırlıkları Tüm Hızıyla Sürüyor
Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen ve ikincisi 12 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek olan “Portakal Çiçeği Karnavalı” için Adana’da hazırlıklar devam ediyor. 7’den 70’e tüm Adana halkının sahiplendiği karvanala, mülki ve yerel yöneticiler, sanatçılar, gazeteciler, işadamları ve sivil toplum örgütleri de büyük destek sağlıyorlar. 

Geçtiğimiz yılki Portakal Çiçeği Karnavalı, Adana’da büyük coşku ile karşılanmış, birçok etkinliğin yanında  özellikle 15 bine yakın kişinin özel kostümleriyle katıldığı kortej büyük ilgi toplamıştı. Türkiye’nin birçok yerinden olduğu kadar yurtdışından da misafirlerini  ağırlayan Adanalılar bu yılki karnavalda da kentin değişik noktalarında etkinlikler düzenleyerek “misafirperverliklerini” bir kez daha gösterecekler. Adanalılar, karnaval için herkesi 12 Nisan’da kentlerine davet ederek “Portakal çiçeği mevsiminde Adana’ya gelmelisiniz.  Yılda sadece bir kez, en fazla 2 hafta sürecek bu coşkuyu kaçırmamak ve karnavalımıza katılmak için misafirimiz olun” diyorlar.