Adana Büyükşehir Belediyesi, Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri kapsamında organize edilen Adana Felsefe Festivali’ne de destek verdi. Portakal çiçeğinin muhteşem kokusunun Adana’nın dört bir yanını sardığı 5-6 Nisan’da Adana Kültür Sanat Merkezi’nde (Tarihi Kız Lisesi Binası) gerçekleştirilecek Adana Felsefe Festivali, Türkiye’nin önemli felsefecileri ve edebiyatçıları Adanalılarla buluşturacak.  
TARİHİ BİNADA BASIN TOPLANTISI
Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Kent Konseyi, Çukurova Üniversitesi ile Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş.’nin (ATAK) işbirliğinde gerçekleştirilecek Adana Felsefe Festivali’nin ayrıntıları Adana Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında kamuoyuna duyuruldu.  Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mahmut Tülek, Adana Kent Konseyi Genel Sekreteri Ekrem Aslan, Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi Felsefe Grubu Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Günay ve ATAK A.Ş. Genel Müdürü İlhami Günsel, Türkiye’de bir ilk olacak Adana Felsefe Festivali’nde gerçekleştirilecek etkinlikleri açıkladı.
FELSEFE HAYATIN İÇİNDE
Doç. Dr. Mustafa Günay, 5-6 Nisan tarihleri arasında Türkiye’nin önemli felsefecileri ve edebiyatçılarını Adanalılarla buluşturacaklarını belirtti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Mustafa Günay, ‘Felsefe Hayatın İçinde’ sloganıyla yürütülecek iki günlük etkinliğin Demet Taşdelen’in ‘Düşünce ve Hareketin Deneysel Buluşması: Bir Kavramı Görülebilir Kılmak Olanaklı Mıdır? başlıklı sunumuyla başlayacağını bildirdi. 
USTALAR ADANALILARLA BULUŞUYOR
Nuran Dilek’in ‘Öykülerle Çocuklar İçin Felsefe’, Ömer Naci Soykan’ın ‘Felsefe Hayata Ne Yapar?’, İsmail Demirdöven’in ‘Albert Camus ve Devrimin Sorunsalı’ konularıyla festivale katkıda bulunacağını aktaran Doç. Dr. Günay, etkinliğin Örsan Öymen’in ‘Felsefe Nedir?’, Osman Şahin’in ‘Halk Ozanlarımızda Felsefe’, Yücel Kayıran’ın “Poetikanın Felsefe Algısı’, Ali Osman Gündoğan’ın ‘Hayata Davet Eden Felsefe’, Harun Tepe’nin ‘Felsefede ve Yaşamda Etik Politika İlişkisi’ başlıklı söyleşileriyle devam edeceğini duyurdu. 
ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİLERİ
Adana Felsefe Festivali’nin şiir ve müzik dinletileriyle renklendirileceğini vurgulayan Günay, Ali Utku’nun ‘Edebiyat ve Felsefe’, Betül Çotuksöken’in ‘İnsan Felsefesinde Yeni Bir Boyut’, Hatice Nur Erkızan’ın ‘Felsefe İnsanlığın Hizmetinde Nasıl Olabilir’ ve Haluk Erdem’in ‘Hayatın İçinde Felsefe’ başlıklarıyla düşüncelerini paylaşacağını ifade etti. 
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Mahmut Tülek, Adana Felsefe Festivali’nin gerçekleşmesine destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getirip, Düzenleme Kurulu’nda görev alan Mustafa Günay, Gülsun Dülgeroğlu, Sadık Erol Er, Kerim Caymaz ve Eren Erdem’e teşekkür etti. Ekrem Aslan ve İlhami Günsel de Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında düzenlenen Adana Felsefe Festivali’nin geleneksel hale gelmesi için desteklerinin süreceğini bildirdi.