Akın, daha sonra okulun konferans salonunda gerçekleşen söyleşide, eğlenceli anlatımı ve hoş sohbetiyle öğrencilere çok önemli mesajlar verdi. Akın kendi yaşamından verdiği örneklerle okul anılarını anlattı, şiirlerinden bazı bölümler okudu, öğrenci ve öğretmenlerin sorularını yanıtladı. Öğrencilere, öğretmenlerini her zaman dinlemelerini öneren Akın, başarı için de çok çalışmak gerektiğini vurguladı.

Akın, “Hayatta gelebileceğiniz en büyük mevki öğretmenin ya yanında ya da karşı koltuğunda oturmaktır. Okul içinde bulunduğunuz tüm insanlarla akrabalık bağınızın olduğu yerdir. Ben hayatımda sadece öğretmenlerimi sevdim ve onları dinledim. Siz de öyle yapın'' dedi.

Akdeniz Koleji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Aycan Aktürk, öğrencilerinin severek takip ettiği usta bir kalemi okullarında konuk etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Aktürk'ün odasında da okul yönetimi ve öğretmenlerle sohbet eden Akın, Aycan Aktürk'ün oyuncak otomobil koleksiyonunu da ilgiyle inceledi.

Akın, okuldan, karşılanmasında olduğu gibi coşku ve sevgi gösterileriyle uğurlandı.