Adana’nın 53 yıllık tiyatro topluluğu Dost Oyuncular, 14.yy’ın ikinci yarısı ile 15.yy’ın başlarında yaşayan Şeyh Bedreddin’in hayatını ve mücadelesini konu alan oyunu Adana’dan sonra şimdi de Hatay’da sahneleyecek.

Dost Oyuncular Tiyatro Topluluğu Yönetmeni Bülent Uz, Hatay Eğitim-Sen Şubesi’nin davetlisi olarak 20 Nisan 2019 Cumartesi günü suare ve matine şeklinde 2 kez sergileyeceklerini belirterek, “14.yy’ın ikinci yarısı ile 15.yy’ın başlarında yaşayan Şeyh Bedreddin Mısır’da, Konya’da ve daha nice yerlerde iyi bir eğitim almış bir düşün adamıdır. İslam inancına getirdiği farklı yorumlarla, eserlerini verdiği dönemden başlayarak, günümüze dek fikirleri tartışılmış bir isimdir. Yıldırım Bayezıd’in Timur’a yenildiği Ankara Savaşının sonunda, Timur’un bir müddet sonra çekilmesiyle Yıldırım’ın oğulları arasında başlayan taht kavgaları döneminde Şeyh Bedreddin olayı fırtına gibi esmiştir o dönemde. Tahtı kısa sürede ele geçiren Musa Çelebi Bedreddin’e hayran olmuş, reformlarıyla halkı kazanmış ama beylerini,  ulularını küstürmüştür. Kardeşi Mehmet Çelebi’nin iktidarı ele geçirmesi, Bedreddin için sonun başlangıcı olmuştur” dedi.

Bülent Uz’un yönettiği oyunda, Mehmet Yaşar, Süheyla Yanar, Hasan Butuk, Erna Edis, Öznur Taş, Vahit Şahin, Mehmet Özdek, Ertuğrul Yılmaz, Ali Günden, Ümit Torun, Gökhan Kapıcı, Uğur Garip, Murat Sincar, Efe Tuluk, Emre Can Butuk, Miraç Burak Köylüoğlu, Adem Kadı,  Cane Karaağaç, Pınar Savcı, Yeliz Butuk, Gürhan Durak, Olcay Heybeli, Rıdvan Çiçek, Mustafa Karasaç, Gamze Taş rol alıyor.