Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nden düzenlenen etkinliğe katılımın yoğun olduğu gözlenirken etkinliğin açılış konuşmasını Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar yaptı. Başkan Karalar, Adana'nın verimli topraklar olduğunu ve Yılmaz Güney gibi bir çok ismin bu topraklarda yetiştiğinin altını çizdi. Başkan Karalar, "Yılmaz Güney, Orhan Kemal, Abidin Dino, Yaşar Kemal ve daha bir çok isim bu topraklarda yetişti. Yılmaz Güney 78 yıl önce bu toprakların acısıyla yoğrularak bu noktalara gelmiştir. Onun filmlerini izlerken kendimizi görmemek mümkün değil. Bu topraklar tarih boyunca üretken ve verimli insanların doğduğu, sonradan yerleştiği yerler olmuştur. Başta Yılmaz Güney olmak üzere Karacaoğlan, Yaşar Kemal, Orhan Kemal ve Muzzaffer İzgü bunlardan bazılarıdır" dedi.

Portakal Çiçeği karnavalının da Adana için önemine vurgu yapan Başkan Zeydan Karalar, bu ve buna benzer Adana'ya katkı koyacak etkinliklere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.


Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar'ın konuşmasının ardından Yılmaz Güney filmlerinin bazı bölümler gösterildi. Yazar Güney Özkılınç'la söyleşinin de gerçekleştirildiği etkinliklerde ayrıca Time Code Müzik Grubu bir konser verdi. Gece dönemin sanatçılarının yer aldığı sinevizyon gösterimi ve pandomim gösterileri ile son buldu.