Seyhan Belediyesi Meslek Edindirme Merkezleri (SEYMER) bünyesinde kurulan ve Akkapı Mahallesi’nde hizmet veren Ahmet Cevdet Yağ SEYMER, kursiyerlerinin ‘portakal’ ve ‘portakal çiçeği’ temalı el emeği ürünleri bir hafta süreyle gezilebilecek.

Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak’da katıldı.

Başkan Prof. Dr. Öztürk, A. Cevdet Yağ SEYMER kursiyerlerinin bu sergi için yaptıkları çok özel ürünlerle adeta, ‘Türkiye’nin ilk karnavalının’ başlangıcını yaptığını söyledi. Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, “Tüm Adanalıları kursiyerler kardeşlerimizin burada sergilenen el emeği göz nuru eserlerini incelemeye davet ediyorum” dedi.

BAŞKAN PROF. DR. ÖZTÜRK’E ‘KİTRE BEBEK’ SÜRPRİZİ
Seyhan Belediye Başkanı Prof. Dr. Azim Öztürk, sergide bir de ‘kitre bebek’ sürpriziyle karşılaştı. Unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarından olan ‘kitre bebek’ ürünlerinin yer aldığı standı gezen Başkan Prof. Dr. Öztürk, burada kendisine benzeyen bir ‘kitre bebek’ görünce yakından ilgilendi. Başkan Prof. Dr. Azim Öztürk, kursiyerin, ‘Sayın başkanım bu kitre bebeği size armağan etmek istiyorum’ sözlerine cevap olarak, “Ben bu bebeği birine benzeteceğim ama kime?’ diyerek gülümsedi.

Sergi açılışına katılan ve kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünlerini yakından inceleyen Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak’a da sergideki eserler arasında bulunan bir tablo hediye edildi. Şarbak, “Bu güzel eseri çalışma ofisimin en güzel köşesinde gururla sergileyeceğim” diye konuştu.