Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, 20. Altın Koza Film Festivali’nin açılışının yapılacağı 16 Eylül akşamı, sinemamızın unutulmaz yıldızları Türkan Şoray, Hülya Koçyiğit, Fatma Girik ve Filiz Akın’ın Adana’da olacağını belirtti. Zihni Aldırmaz, ‘Sinemamızın Dört Yapraklı Yonca’sı olarak kabul edilen birbirinden değerli bu dört sanatçımızı, festivalimiz kapsamında kentimizde ağırlamak bizim için büyük bir onur olacak’ dedi.

2014 yılında Türkiye Sineması’nın, 100. yılının kutlanacağına dikkat çeken Zihni Aldırmaz, Şoray, Girik, Koçyiğit ve Akın’ın sinema tarihimizdeki en önemli kilometre taşları olduklarına ifade ederek; ‘Bu dört sanatçımız, sadece belli karakterlere hayat veren profesyoneller değil. Büründükleri her rol, sanki gerçek bir karaktermiş gibi bizimle birlikte, bizim içimizde yaşamaya devam ediyor. Onlar sadece sinemamıza değil, yaşamlarımıza da damgasını vurdu’ şeklinde konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi 20. Altın Koza Film Festivali’nin açılışı 16 Eylül Pazartesi akşamı saat 20.30’da Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek. Açılışa, Göksel de eski Türk filmleri müziklerinden seçtiği repertuvarla sahne alacak. 

22 Eylül’e kadar devam edecek festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın yanı sıra gösterim bölümü kapsamında gerçekleştirilecek Türkiye prömiyerleri ile atölyeler ve sergiler sanatseverlerle buluşacak.