2013’ten bu yana 20 bin 414 çocuğun geleceğine, sanatın tüm renklerini kullanarak katkıda bulunan ve kırsalda yaşayan çocukları sinema başta olmak üzere sanatın tüm renkleri ile buluşturan ‘Sinemasal’ dördüncü yılında #gülümse temasıyla Akdeniz’in çocukları için yola çıktı. Antalya - Karaman - Mersin - Adana - Osmaniye ve Hatay illerini kapsayan festival 15-17 Ekim’de Seyhan Belediyesi’nin katkılarıyla Adana’da gerçekleşecek.
Bugüne kadar Türkiye’nin 21 farklı ilinde çalışmalar yürüten ve büyükşehirlerde gerçekleşen kültürel ve sanatsal etkinlikleri kırsal bölgelere taşıyan Sinemasal, hazırlanan etkinliklerle çocuklara hayatlarında unutamayacakları masalsı bir festival atmosferini yaşatmayı amaçlıyor. Çocuklar, kendileri için düzenlenecek olan festivalde, coşku ve sevinç dolu anlar yaşayacak. Sinemasal Kültür Sanat Derneği tarafından düzenlenecek olan “Sinemasal Akdeniz” etabında konserden sinemaya, boyama atölyesinden gösterilere kadar birçok etkinlik çocukların hayatına renk katacak.
Adana’daki etkinlik 15 Ekim’de saat 18.30’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde kurulacak portatif yazlık sinemadaki ‘Küçük Prens’ isimli film gösterimi ile başlayacak.  17 Ekim’de ise Gökçeler Köyü İsmail Kayhan İlkokulu’nda resim ve kukla atölyeleri, kırsalda tiyatro atölyesi, köyün sesi şarkı yarışması ve ‘Ters Yüz’ isimli film gösterimleri olacak.