Büyükşehir ve Kozan Belediyesi işbirliği ile İsmet Atlı Şehir Stadyumu yanındaki meydanda düzenlenen konser öncesi Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk birer konuşma yaptı.

Başkan Hüseyin Sözlü, 21.’si düzenlenen Uluslararası Altınkoza Film Festivalinin  45 yaşına ulaştığını ve Türk sinemasının 100. Yılını doldurduğunu hatırlatarak“ Bu kapsamda yaptığımız etkinliklerde, değerli sanatçımız Soner Sarıkabadayı konseri ile festival etkinliklerimizde Kozan ilçemize de  yer vermek istedik. Bu yıl aynı zamanda hemşehrimiz merhum Orhan Kemal’in de doğumunun yüzüncü yılı. Biz Adana’da sanatla, müzikle iç içe geçen bir sosyal hayatı tesis etmek istiyoruz. İyi ki Soner Sarıkabadayı gibi Türkçe müzik yapan sanatçılarımız var. Onlar bizim kültürümüzün bel kemiğini oluşturuyor” dedi.

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk ise konuşmasına çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu alandakilerin  yeni eğitim öğretim yılını kutlayarak başladı.

Öztürk, şunları söyledi:

 “İnşallah Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile birlikte Altınkoza Film Festivalinin başka etkinliklerini de Kozan’ımıza getireceğiz. Birlikte nice etkinliklere imza atacağız.”

Sözlü ve Öztürk, daha sonra,  sanatçı Soner Sarıkabadayı’ya birer plaket ve çiçek sunduktan sonra konseri izlemeye gelen vatandaşlara beyaz ve kırmızı karanfiller attılar.

Sanatçı  Soner Sarıkabadayı sahnedeki performansı ve seslendirdiği şarkılarla alanı dolduran kalabalığı coşturdu.

Konser etkinliğinde  havai fişek gösterisi de yeraldı.