Adana’nın kültür mirası 500 yıllık Ramazanoğlu Konağı’nı sanat merkezine dönüştüren Adana Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği Ramazanoğlu Konağı Resitalleri’nde deyişler ve semahlar yankılandı. Deyişler ve Semahlar Konseri’nde sahne alan Halil Yıldırım, Anadolu’nun özünü ve vicdanını, mananın dergahına çağıran, Alevi Bektaşı kültürünü yansıtan türküleri seslendirdi.
Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Bağlama ve Şan İcracısı Halil Yıldırım’ın Deyişler ve Semahlar Konseri’ne Adanalı sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Halil Yıldırım ve saz arkadaşları, Anadolu ve Türk topraklarındaki yaşanmışlıkları dile getiren hikayelerden esinlenerek yazılan hoyrat tarzı uzun havaların yanı sıra, her yöreden türküler, semahlar, deyişler ve birbirinden güzel türkülerden oluşan repertuvarı yorumladı.
Halil Yıldırım, Deyişler ve Semahlar Konseri’nin Anadolu halk müziğinin köklerini barındıran, yaşadığı acılardan isyanlara, coşkusundan evrenle bütünleştiği semahlarına, Alevi Bektaşı kültürüne, umuduna ve yaşama biçimine bir saygı duruşu olduğunu belirtti. Yıldırım, “Bu konserimde en büyük desteği veren Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’ye minnettarım. Beni yalnız bırakmayan, destek olan canlara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Konserin sonunda Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı Sanat Danışmanı Mahmut Tülek, Mahmut Yıldırım ve grubuna çiçek vererek teşekkür etti.